Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Ministarka pravde Nela Kuburović posetila radove na Prekršajnom sudu

Savremeni objekti za efikasniji rad

Ministarka pravde u Vladi Republike Srbije Nela Kuburović boraveći danas u Požarevcu obišla je gradilište novog objekta Prekršajnog suda, ali i posetila trenutne prostorije ove ustanove.

ministarka-1

ministarka-5

Kuburović je tom prilikom istakla da će Ministarstvo pravde u narednom periodu nastaviti da radi na unapređenju infrastrukture i smeštajnih kapaciteta sudova i tužilaštava, jer je to jedan od načina da se ubrza rad tih pravosudnih organa.

– Izgradnja novih objekata i adaptacija postojećih svakako treba da doprinese i povećanju efikasnosti, s’ obzirom da će sudije imati veći broj sudnica na raspolaganju i da će moći češće da zakazuju suđenja, što će doprineti da imamo i veći broj rešenih predmeta. – naglasila je Kuburović.

Ona je rekla da zaposleni u Prekršajnom sudu u Požarevcu rade u neodgovarajućim uslovima i nedovoljnom prostoru i da će za osam meseci, koliko je predviđeno da traje izgradnja nove zgrade, dobiti priliku da rade u mnogo boljim uslovima.

Ministarka Kuburović je dodala da je taj sud za devet meseci ove godine naplatio blizu 135 miliona dinara na ime novčanih kazni i troškova postupka i da će s obzirom na tu efikasnost praktično sam da otplati troškove izgradnje nove zgrade, za šta će iz republičkog budžeta biti izdvojeno oko 50 miliona dinara.

ministarka-9

Polaganju kamena temeljca prisustvovali su predsednik Prekršajnog apelacionog suda Zoran Pašalić, kao i predsednik Prekršajnog suda u Požarevcu Slavica Petrović i gradonačelnik Bane Spasović, koji su se zahvalili Ministarstvu pravde što će građani Požarevca uskoro dobiti objekat Prekšajnog suda kakvog zaslužuju.

– Posebno bih apostrofirao dostupnost novog objekta licima koja se otežano kreću kao i osobama sa invaliditetom. U isto vreme, prostorije koje će preseljenjem Prekršajnog suda dobiti Gradska uprava takođe će značiti efikasnom radu požarevačke lokalne samouprave. – kazao je gradonačelnik Spasović.

Nova zgrada Prekršajnog suda u Požarevcu imaće površinu od oko 700 metara kvadratnih a rok za završetak je jun, 2017. godine.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter