Почетак » Актуелно » О Граду
 

Министарка правде Нела Кубуровић посетила радове на Прекршајном суду

Савремени објекти за ефикаснији рад

Министарка правде у Влади Републике Србије Нела Кубуровић боравећи данас у Пожаревцу обишла је градилиште новог објекта Прекршајног суда, али и посетила тренутне просторије ове установе.

ministarka-1

ministarka-5

Кубуровић је том приликом истакла да ће Министарство правде у наредном периоду наставити да ради на унапређењу инфраструктуре и смештајних капацитета судова и тужилаштава, јер је то један од начина да се убрза рад тих правосудних органа.

– Изградња нових објеката и адаптација постојећих свакако треба да допринесе и повећању ефикасности, с’ обзиром да ће судије имати већи број судница на располагању и да ће моћи чешће да заказују суђења, што ће допринети да имамо и већи број решених предмета. – нагласила је Кубуровић.

Она је рекла да запослени у Прекршајном суду у Пожаревцу раде у неодговарајућим условима и недовољном простору и да ће за осам месеци, колико је предвиђено да траје изградња нове зграде, добити прилику да раде у много бољим условима.

Министарка Кубуровић је додала да је тај суд за девет месеци ове године наплатио близу 135 милиона динара на име новчаних казни и трошкова поступка и да ће с обзиром на ту ефикасност практично сам да отплати трошкове изградње нове зграде, за шта ће из републичког буџета бити издвојено око 50 милиона динара.

ministarka-9

Полагању камена темељца присуствовали су председник Прекршајног апелационог суда Зоран Пашалић, као и председник Прекршајног суда у Пожаревцу Славица Петровић и градоначелник Бане Спасовић, који су се захвалили Министарству правде што ће грађани Пожаревца ускоро добити објекат Прекшајног суда каквог заслужују.

– Посебно бих апострофирао доступност новог објекта лицима која се отежано крећу као и особама са инвалидитетом. У исто време, просторије које ће пресељењем Прекршајног суда добити Градска управа такође ће значити ефикасном раду пожаревачке локалне самоуправе. – казао је градоначелник Спасовић.

Нова зграда Прекршајног суда у Пожаревцу имаће површину од око 700 метара квадратних а рок за завршетак је јун, 2017. године.

Подели са другима: Facebook Twitter