Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Mlada teniserka Jovana Grujić ponos Požarevca

Mlada teniserka Jovana Grujić iz Požarevca postala je ponos svoga grada , osvojivši bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u tenisu za decu do 9 godina, što je bio povod da funkcioneri lokalne samouprave za nju i ekipu koja je prati prirede prijem u svečanoj Sali Gradskog zdanja.

tenis_1

Prijem je u ime Grada upriličio Bane Spasović, predsednik Skupštine Požarevca. Tom prilikom Spasović je rekao da je ovoj jedan od najlepših momenata koje može da doživi kao predstavnik gradske vlasti, da čestita uspešnim sportistima kao što je devetogodišnja Jovana Grujić koja je ostvarila neverovatan uspeh, ne samo za naš grad nego i za celu Srbiju, a to je treće mesto na svetskom prvenstvu u Turskoj.

Jovana Grujić

Jovana Grujić

-Svi građani Požarevca pa i mi, predstavnici lokalne vlasti, sa velikom strepnjom smo pratili njene napore na svetskom prvenstvu da postigne što bolje rezultate. Nije bilo lako doći ni do svestskog prvenstva, a kamoli učestvovati, rekao je Spasović čestitajući Jovani na uspehu.

Da nije bilo jednog čoveka, vanserijski talentovana Požarevljanka ne bi otišla na svetsko prvenstvo i dobila priliku da se bori za medalju. Put u Tursku i smeštaj Jovane i njegog oca Marjana platio je čuveni požarevački humanista Živorad Đurić – Žića Maradona.

-Čovek se rodi sa virusom – veliko srce i humanost. Kada se takav čovek rodi, a ima ih malo, pokušaćemo da taj virus širimo kroz sva mesta u Srbiji, da švate da je bolest juriti novac, avione i kamione, i zato krenite na ovu drugu priču – virusnu, i počnite da pomažete našem narodu.“Ovom gradu, bilo kom detetu da zatreba ovakva pomoć, uvek ću je pružiti”, istakao je kroz suze Žića Maradona.

tenis_3

Jovana Grujić je ovom prilikom napomenula da je zahvaljujući bronzanoj medalji na svetskom prvenstvu, naredne godine u julu očekuje svetsko prvenstvo u Puli. Takođe, još jednom se zahvalila Živoradu Đuriću sa nadom u pomoć da i dogodine učestvuje na narednom Prvenstvu sveta.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter