Почетак » Актуелно » О Граду
 

Млада тенисерка Јована Грујић понос Пожаревца

Млада тенисерка Јована Грујић из Пожаревца постала је понос свога града , освојивши бронзану медаљу на Светском првенству у тенису за децу до 9 година, што је био повод да функционери локалне самоуправе за њу и екипу која је прати приреде пријем у свечаној Сали Градског здања.

tenis_1

Пријем је у име Града уприличио Бане Спасовић, председник Скупштине Пожаревца. Том приликом Спасовић је рекао да је овој један од најлепших момената које може да доживи као представник градске власти, да честита успешним спортистима као што је деветогодишња Јована Грујић која је остварила невероватан успех, не само за наш град него и за целу Србију, а то је треће место на светском првенству у Турској.

Јована Грујић

Јована Грујић

-Сви грађани Пожаревца па и ми, представници локалне власти, са великом стрепњом смо пратили њене напоре на светском првенству да постигне што боље резултате. Није било лако доћи ни до свестског првенства, а камоли учествовати, рекао је Спасовић честитајући Јовани на успеху.

Да није било једног човека, вансеријски талентована Пожаревљанка не би отишла на светско првенство и добила прилику да се бори за медаљу. Пут у Турску и смештај Јоване и његог оца Марјана платио је чувени пожаревачки хуманиста Живорад Ђурић – Жића Марадона.

-Човек се роди са вирусом – велико срце и хуманост. Када се такав човек роди, а има их мало, покушаћемо да тај вирус ширимо кроз сва места у Србији, да швате да је болест јурити новац, авионе и камионе, и зато крените на ову другу причу – вирусну, и почните да помажете нашем народу.“Овом граду, било ком детету да затреба оваква помоћ, увек ћу је пружити”, истакао је кроз сузе Жића Марадона.

tenis_3

Јована Грујић је овом приликом напоменула да је захваљујући бронзаној медаљи на светском првенству, наредне године у јулу очекује светско првенство у Пули. Такође, још једном се захвалила Живораду Ђурићу са надом у помоћ да и догодине учествује на наредном Првенству света.

Подели са другима: Facebook Twitter