Početak » Aktuelno
 

Na sednici lokalnog parlamenta izabrani novi većnici i direktori javnih preduzeća i ustanova

Glasovima odbornika Skupštine grada Požarevca izabrana su dva nova člana Gradskog veća, Goran Nestorović i Ivan Pantić.

Goran Nestorović, izabran je nakon ostavke Tomice Stojanovića, preuzima resor obrazovanja. Nestorović je doktor tehničhih nauka, a na ovu funkciju došao je sa pozicije direktora Tehničke škole u Kostolcu.

Ivan Pantić, je preuzeo resor zadužen za mesne zajednice. Pantić je tehničar drumskog saobraćaja, a dolazi sa mesta višeg referenta zaposlenog u Gradskoj upravi.

Za direktora JP “Ljubičevo” je izabran Mirko Stojanović, za direktorku Istorijskog arhiva izabrana je dr Jasmina Nikolić, za vršioca dužnosti direktora „Sportskog centra“ Požarevac postavljen je Tomica Stojanović. Doskorašnja v.d. direktorka JU „Sportski centar“ Požarevac, Marija Trnavac, podnela je ostavku.

Grad Požarevac dodelio je Policijskoj upravi Požarevac na korišćenje deo poslovnog prostora u ulici Moše Pijade (Uslužni centar), radi uspostavljanja Informativno-preventivnog centra MUP-a Srbije u Požarevcu u cilju saradnje lokalne samouprave sa policijom u zajednici gde će se omogućiti uslovi za jačanje preventivnog delovanja državnih organa i lokalnih subjekata na unapređenju bezbednosti u zajednici i sprovođenja preventivnih mera za smanjenje rizika po bezbednost građana i imovine, i to bez naknade, dok postoji potreba postojanja Informativno-preventivnog centra MUP Srbije u Gradu Požarevcu.

Usvojeni su i izveštaji o radu za 2020.godinu ustanova čiji je osnivač Grad Požarevac.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter