Početak » Aktuelno
 

Na sednici požarevačkog parlamenta smena i izbor novog gradskog većnika

Skupština Grada Požarevca izabrala je na današnjoj sednici Mlađana Nikolića za novog člana Gradskog veća Grada Požarevca.

Prethodno je sa te dužnosti razrešen Srđan Radovanović, koji je bio resorno zadužen za GO Kostolac i mesne zajednice. 

Gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović, obrazlažući predlog za razrešenje Srđana Radovanovića, istakao je da on nije ispunio planirane aktivnosti koje se odnose na resor za koji je zadužen. Gradonačelnik je dodao i da je Radovanović bio član Gradskog veća i u prethodnom sazivu Skupštine i zahvalio mu se na dosadašnjem radu. Za razrešenje Radovanovića glasalo je 46 odbornika u Skupštini Grada Požarevca, njih 10 je glasalo protiv, dok su dva listića bila nevažeća. Za novog člana Gradsko veća gradonačelnik je predložio Mlađana Nikolića, koji je izabran iz redova odbornika Srpske napredne stranke. Za izbor Mlađana Nikolića za člana Gradskog veća glasalo je 54 odbornika, dok je njih troje glasalo protiv.

Mlađan Nikolić rođen je 10. marta 1976. godine u Požarevcu. Završio je Politehničku školu u Požarevcu, i zaposlen je u PD „TE-KO Kostolac“ od 1994. godine, gde je završio i specijalizaciju, sa zvanjem elektroenergetičar rudarskih postrojenja. Otac je dvoje dece. Bio je odbornik u Skupštini Grada Požarevca u tri mandata, od 2008. godine. Predsednik je KUD Ćirikovac. Aktivan je u političkom i kulturnom životu Grada Požarevca. Nikolić je izjavio da mu je velika čast da bude izabran za člana Gradskog veća, kao i da će nastojati da opravda ukazano poverenje Skupštine, gradonačelnika i građana Grada Požarevca.   

Na mesto odbornika umesto Mlađana Nikolića izabrana je Tanja Lončar iz redova Srpske Napredne Stranke. Tanja Lončar rođena je 1978. godine u Požarevcu. Završila je Pedagošku akademiju u Beogradu. Zaposlena je u PU „Ljubica Vrebalov“, gde radi poslednjih 13 godina, a od prošle godine obavlja dužnost pomoćnika direktorke. Udata je i majka jednog deteta. 

Podeli sa drugima: Facebook Twitter