Почетак » Актуелно
 

На седници пожаревачког парламента смена и избор новог градског већника

Скупштина Града Пожаревца изабрала је на данашњој седници Млађана Николића за новог члана Градског већа Града Пожаревца.

Претходно је са те дужности разрешен Срђан Радовановић, који је био ресорно задужен за ГО Костолац и месне заједнице. 

Градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић, образлажући предлог за разрешење Срђана Радовановића, истакао је да он није испунио планиране активности које се односе на ресор за који је задужен. Градоначелник је додао и да је Радовановић био члан Градског већа и у претходном сазиву Скупштине и захвалио му се на досадашњем раду. За разрешење Радовановића гласало је 46 одборника у Скупштини Града Пожаревца, њих 10 је гласало против, док су два листића била неважећа. За новог члана Градско већа градоначелник је предложио Млађана Николића, који је изабран из редова одборника Српске напредне странке. За избор Млађана Николића за члана Градског већа гласало је 54 одборника, док је њих троје гласало против.

Млађан Николић рођен је 10. марта 1976. године у Пожаревцу. Завршио је Политехничку школу у Пожаревцу, и запослен је у ПД “ТЕ-КО Костолац” од 1994. године, где је завршио и специјализацију, са звањем електроенергетичар рударских постројења. Отац је двоје деце. Био је одборник у Скупштини Града Пожаревца у три мандата, од 2008. године. Председник је КУД Ћириковац. Активан је у политичком и културном животу Града Пожаревца. Николић је изјавио да му је велика част да буде изабран за члана Градског већа, као и да ће настојати да оправда указано поверење Скупштине, градоначелника и грађана Града Пожаревца.   

На место одборника уместо Млађана Николића изабрана је Тања Лончар из редова Српске Напредне Странке. Тања Лончар рођена је 1978. године у Пожаревцу. Завршила је Педагошку академију у Београду. Запослена је у ПУ „Љубица Вребалов“, где ради последњих 13 година, а од прошле године обавља дужност помоћника директорке. Удата је и мајка једног детета. 

Подели са другима: Facebook Twitter