Početak » Aktuelno
 

Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka (NURDOR) obeležilo je i u Požarevcu 15. februar, Svetski dan dece obolele od raka

Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka je danas od 12 do 14 časova imalo štand na početku Starog korzoa. Dve plastične kutije za priloge su popunjene, a donatori su dobijali balone sa natpisom “I ja se borim”, liciderska srca i druge rekvizite sa logom NURDOR. Humanitarna akcija je organizovana na ulicama, trgovima i šetalištima 40 gradova i opština u Srbiji.

Novac se prikuplja za izgradnju odeljenja dečje klinike u Nišu, a za istu namenu ide i novac od humanitarnog SMS-a poslatog na broj 1150. NURDOR je prethodno pozvao i vlasnike lokalnih ugostiteljskih objekata da se odazovu humanitarnoj akciji, i da kafu naplaćuju SMS-om na spomenuti broj. Više od 70 odsto novca za prvu fazu izgradnje dečjeg hemato-onkološkog odeljenja na Klinici za dečije interne bolesti u Nišu, su donacije građana. Prva faza je koštala 25 miliona dinara. Kampanji izgradnje se priključio i portal “Halo oglasi” putem koga se novac takođe može donirati.

Ovu humanitanu akciju podržali su i čelni ljudi Grada Požarevca, kao i poznate ličnosti i ostali sugrađani. Akcija je na simboličan način bila ispraćenja tačno u 13 časova  puštanjem, balona u znak podrške.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter