Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Nagrađeni najbolji učenici osnovnih i srednjih škola

Fondacija „Dragica Nikolić“ nagradila je 163 pobednika međunarodnih i republičkih takmičenja završnih razreda osnovnih i srednjih škola Srbije a predsednik Srbije Tomislav Nikolić je pozvao društveno odgovorne pojedince i kompanije da ulažu u školarce i budućnost zemlje.

Sa svečanosti dodele priznanja najboljim đacima

Sa svečanosti dodele priznanja najboljim đacima

U umetničkom delu programa ove svečanosti učestvovao je požarevački Gradski ženski hor „Barili“ pod dirigentskom palicom mr Katalin Tasić, čiji je nastup oduševio sve prisutne, a kao posebni gosti organizatora prisustvovali su predsednik Skupštine grada Požarevca Bane Spasović i članica Gradskog veća zadužena za obrazovanje i kulturu Vesna Pejić.

Predsenik Spasović je povodom ovog događaja izjavio:

-Izuzetno sam počastvovan zbog poziva da prisustvujem ovakvom događaju, koje je upriličilo Predsedništvo republike Srbije i Fondacija “Dragica Nikolić”. Pogotovo zbog činjenice što delimo mišljenje i stavove kako Vlade republike Srbije tako i same Fondacije, a koji se tiču ulaganja u stručne kadrove, u uspeh i u volju za napredovanje. Ovo je jedan od načina kojim ćemo indirektno usporiti odlazak u inostranstvo mladih i kvalitetnih kadrova, što svakako predstavlja cilj  sviju nas. Zahvaljujem se i horu Barili što je na pravi način reprezentovao naš grad i što nam je omogućio da se i na ovakvim događajima osećamo ponosnim, zaključio je Spasović.

Sa svečanosti dodele priznanja najboljim đacima

Sa svečanosti dodele priznanja najboljim đacima

Obraćajući se najboljim učenicima, koji su nagrađeni pohvalnicama i laptop računarima, predsednik Republike Tomislav Nikolić istakao je da zna koliko su truda, napora i znanja uložili da bi učestvovali na takmičenjima i poručio da svake godine brine hoće li ta deca ostati u Srbiji i da li će država moći da im stvori uslove za dalje napredovanje.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter