Почетак » Актуелно » О Граду
 

Награђени најбољи ученици са територије Града Пожаревца

На свечаности одржаној у великој сали Центра за културу Пожаревац награђено је 18 ученика генерације основних и средњих школа са територије града Пожаревца, као и ђаци који су освојили једно од прва три места на међународним и републичким такмичењима.

Укупно је награђено око 400 ученика и њихових наставника.

Награде је уручио градоначелник Града Пожаревца Саша Павловић који је овом приликом истакао да му је драго што су се окупили у овако великом броју који говори о томе да су постављени високи стандарди за будуће генерације:

Градоначелник Града Пожаревца – Саша Павловић

“Ваше присуство сведочи о томе да сте од најранијег доба промовисали себе као неког ко је предодређен за велика дела и неког ко има потенцијал да мења свет. Таленат који сте наследили од својих родитеља, ви сте марљивим радом уз помоћ својих наставника и професора избрусили и понудили нашем друштву. Ученици генерација су, као први међу једнакима, јасно ставили до знања да се на њих мора рачунати да буду предводници у својим срединама. То ће остварити у областима које их највише интересују, и сада сви знамо да је једина граница за то само њихова лична амбиција. Показали сте да сте кадри за велика дела која ћете остварити на начин на који сте стигли и до данашњег признања. На том путу нема пречица или протекција, већ само труд који се на крају увек исплати. Наравно, не говорим овде о новцу, већ о осећању да сте испунили свој живот каријером која ће дати допринос бољем друштву. Оно што свима нама остаје као нада јесте да ће део тог доприноса остати овде, и ништа нас не би више усрећило да поред Србије ваш избор буде и Пожаревац.“

Ученици генерације добили су по 50.000 динара. Награда за прво место на међународном такмичењу је 15.000, за друго 14.000, а за треће место 13.000 динара, док је износ за републичка такмичења 12.000 за прво, 11.000 за друго и 10.000 за треће место. Што се екипних такмичења тиче износ се дуплира.