Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Nagrađeni višestruki dobrovoljni davaoci krvi

Svetski dan dobrovoljnih davalaca krvi obeležen je uručenjem priznanjažiteljima grada Požarevca koji su to humano delo učinili 100, 75, 50 i 35 puta. Naime, povodom obeležavanja Svetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi, Crveni krst Požarevac je tradicionalno organizovao prijem u svečanoj sali Gradskog zdanja na kome su u znak zahvalnosti dobrovoljnim davaocima krvi uručena zaslužena priznanja.

Priznanja za stotinu davalaštava krvi

Priznanja za stotinu davalaštava krvi

-Ovaj dan je posvećen svima vama kao i milionima ljudi širom sveta koji redovno daju krv i time svakodnevno spašavaju živote.Grad Požarevac je zahvaljujući vama već petu godinu najhumanija sredina u Srbiji, kazao je Saša Obradović, sekretar Crvenog krsta Požarevac obraćajući se prisutnim višestrukim dobrovoljnim davaocima krvi i istakao da je kultura dobrovoljnog, anonimnog i nenagrađenog davalaštva krvi u našem gradu je najvišem nivou, zbog čega sa ponosom kažu da je Požarevac sinonim za dobrovoljno davalaštvo krvi u Srbiji.

Nagrade_2

Ispred lokalne samouprave prisutne su pozdravili predsednik Skupštine grada Požarevca Bane Spasović i njegov zamenik Milić Jovanović.

-Iako sam do sada govorio da pohvale nisu bitne koliko sam humani čin, bio bih licemer ako bih kazao da sam ravnodušan prema svim onim priznanjima za najhumaniji grad, priznanjima dobijenim zahvaljujući ovoj humanitarnoj organizaciji”, kazao je Spasović i izgovorio  veliko HVALA u ime svih onih kojima je ova organizacija spasila život.

Nagrade_1

U nastavku svečanosti višestrukim dobrovoljnim davaocima krvi uručena su priznanja. Za 35 puta datu krv nagrađeno je 29 dobrovoljnih davalaca, za 50 puta priznanje je dobilo njih 14, a 11 davalaca je nagrađeno za 75 puta datu krv. Najveće divljenje zaslužuju oni koji su čak 100 puta dali krv a njih ima četvoro.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter