Почетак » Актуелно » О Граду
 

Награђени вишеструки добровољни даваоци крви

Светски дан добровољних давалаца крви обележен је уручењем признањажитељима града Пожаревца који су то хумано дело учинили 100, 75, 50 и 35 пута. Наиме, поводом обележавања Светског дана добровољних давалаца крви, Црвени крст Пожаревац је традиционално организовао пријем у свечаној сали Градског здања на коме су у знак захвалности добровољним даваоцима крви уручена заслужена признања.

Признања за стотину давалаштава крви

Признања за стотину давалаштава крви

-Овај дан је посвећен свима вама као и милионима људи широм света који редовно дају крв и тиме свакодневно спашавају животе.Град Пожаревац је захваљујући вама већ пету годину најхуманија средина у Србији, казао је Саша Обрадовић, секретар Црвеног крста Пожаревац обраћајући се присутним вишеструким добровољним даваоцима крви и истакао да је култура добровољног, анонимног и ненаграђеног давалаштва крви у нашем граду је највишем нивоу, због чега са поносом кажу да је Пожаревац синоним за добровољно давалаштво крви у Србији.

Nagrade_2

Испред локалне самоуправе присутне су поздравили председник Скупштине града Пожаревца Бане Спасовић и његов заменик Милић Јовановић.

-Иако сам до сада говорио да похвале нису битне колико сам хумани чин, био бих лицемер ако бих казао да сам равнодушан према свим оним признањима за најхуманији град, признањима добијеним захваљујући овој хуманитарној организацији”, казао је Спасовић и изговорио  велико ХВАЛА у име свих оних којима је ова организација спасила живот.

Nagrade_1

У наставку свечаности вишеструким добровољним даваоцима крви уручена су признања. За 35 пута дату крв награђено је 29 добровољних давалаца, за 50 пута признање је добило њих 14, а 11 давалаца је награђено за 75 пута дату крв. Највеће дивљење заслужују они који су чак 100 пута дали крв а њих има четворо.

Подели са другима: Facebook Twitter