Почетак » Актуелно » О Граду
 

Најављен 5. „Виминацијум фест“

На данашњој конференцији за медије изложен је програм  „Виминацијум феста – Митови стари и нови“ који ће се одржати од 19. до 26. јуна.

Публика ће поред импозантног простора имати прилике да ужива и у богатом програму.

Михајло Несторовић, селектор овогодишњег фестивала, казао је да ће се ове године на програму наћи шест такмичарских представа.

Фестивал ће отворити Градско позориште Семберија из Бјељине и Народно позориште Републике Српске, које ће извести представу „Хасанагиница“, по тексту Љубомира Симовића, а у режији Душана Тузланчића. Другог дана фестивала ће се на програму наћи представа „Тесла – светлопис у времену“ Мирослава Бенка у изведби позоришта Театријум из Београда, док ће наредног дана, 21. јуна,  гледаоци имати прилике да уживају у „Ифигенији“ у режији Зорана Ракочевића, коју ће извести глумци Центра за културу Колашин, Центра за културу Бијело Поље и НВО „Корифеј театар“ Колашин.  Глумци Битеф театра ће 22. јуна одиграти представу „Било једном на Бријунима“, аутора и режисера Кокана Младеновића. Следеће вечери ће Местно гледалиште Птуј извести представу „Франчишек“, док ће 24. јуна Хрватско народно казалиште из Осијека приказати „Чаругу“. За сам крај фестивала гледаоце поред доделе награда очекује и концерт „Hard Green and Irish River Dance“.

У пратећем делу програма наћи ће се две представе. Представа „Сан о Милени“ Јелене Богaвац, у продукцији Удружења уметника „Артиста“ из Београда и  „На Дрини ћуприја“ коју ће извести истакнути глумац Тихомир Станић.