Почетак » Актуелно » О Граду
 

Најављена серија трка „SERBIA EPIC“

На данашњој конференцији за медије најављена је прва Mеђународна УЦИ трка која ће бити одржана 21. и 22. априла на Чачалица.

Важно је напоменути да ће се трка одвијати око спомен – парка Чачалица.

Сам догађај почиње у центру Пожаревца где ће поред узбудљиве трке и Пожаревљани моћи да уживају у културно-забавном програму, а најмлађи ће у ревијалном делу програма имати прилику да се забаве и такмиче у Гур-Гур трци.

Првог дана је на распореду трка кратког круга, а наредног и трка за Куп Србије.  

Саша Павловић, градоначелник Града Пожаревца

Саша Павловић, градоначелник Града Пожаревца истакао је да ће ове сезоне бициклисти у маунтинг бајку у Новом Саду, Београду и Пожаревцу, на укупно осам трка, имати прилику да дођу до квалификационих бодова за Олимпијске игре у Паризу, које ће се одржати 2024. године.

Присутнима су се поред градоначелника обратили и Немања Вајс, директор ове трке, Умит Октам, главни саветник амбасаде Републике Турске, Мирко Коковић, представник Агенције за безбедност саобраћаја, Марија Хајдаревић Николић, директорка службе за односе са јавношћу и управљање квалитетом испред Xалк банке Београд, као и Маша Купрешанин, оснивачица спортског удружења „Сурвајзери“. Они су такође изразили задовољство што ће се овај празник спорта одржати и у Пожаревцу.