Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Najavljena serija trka „SERBIA EPIC“

Na današnjoj konferenciji za medije najavljena je prva Međunarodna UCI trka koja će biti održana 21. i 22. aprila na Čačalica.

Važno je napomenuti da će se trka odvijati oko spomen – parka Čačalica.

Sam događaj počinje u centru Požarevca gde će pored uzbudljive trke i Požarevljani moći da uživaju u kulturno-zabavnom programu, a najmlađi će u revijalnom delu programa imati priliku da se zabave i takmiče u Gur-Gur trci.

Prvog dana je na rasporedu trka kratkog kruga, a narednog i trka za Kup Srbije.  

Saša Pavlović, gradonačelnik Grada Požarevca

Saša Pavlović, gradonačelnik Grada Požarevca istakao je da će ove sezone biciklisti u maunting bajku u Novom Sadu, Beogradu i Požarevcu, na ukupno osam trka, imati priliku da dođu do kvalifikacionih bodova za Olimpijske igre u Parizu, koje će se održati 2024. godine.

Prisutnima su se pored gradonačelnika obratili i Nemanja Vajs, direktor ove trke, Umit Oktam, glavni savetnik ambasade Republike Turske, Mirko Koković, predstavnik Agencije za bezbednost saobraćaja, Marija Hajdarević Nikolić, direktorka službe za odnose sa javnošću i upravljanje kvalitetom ispred Xalk banke Beograd, kao i Maša Kuprešanin, osnivačica sportskog udruženja „Survajzeri“. Oni su takođe izrazili zadovoljstvo što će se ovaj praznik sporta održati i u Požarevcu.