Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Najavljena Smotra dramskih amatera „Živka Matić“

Na konferenciji za medije u Centru za kulturu Požarevac najavljeno je da će od 25. do 30. novembra biti održana deveta Smotra dramskih amatera Podunavlja i Pomoravlja „Živka Matić” posvećena poznatoj glumici poreklom iz ovoga kraja koja se afirmisala, pre svega, u televizijskim emisijama. U zvaničnoj konkurenciji naći će se predstave koje izvode amaterska pozorišta iz Malog Crnića, Boževca, Krnjeva, Starog Sela i Petrovca na Mlavi.

smotra_1

-Grad Požarevac može biti ponosan jer ima tri glumačka festivala a ovaj obuhvata dva okruga i omogućio manjim sredinama koje ne poseduju ovakve ustanove da se predstave i prikažu Požarevljanima. Grad podržava ovaj festival, jer što više festivala znači i bolju turističku ponudu i bolji kulturni sadržaj za sam grad, istakao je Dejan Krstić član Gradskog veća zadužen za nevladine organizacije kulturu i informisanje.

Predsednik Upravnog odbora i požarevački glumac Slobodan Boba Stepić najavio je da će publika u okviru ovogodišnje Smotre gledati interesantne predstave kao i to da će svaki posetilac dobiti poklon knjigu.

Smotru dramskih amatera Pomoravlja i Podunavlja “Živka Matić” otvoriće predstava  “Laža i paralaža” OAP “Branislav Nušić” iz Malog Crniće. U zvaničnoj konkurenciji naći će se i predstave koje izvode amaterska pozorišta iz Malog Crnića, Boževca, Krnjeva, Starog Sela i Petrovca na Mlavi.

Na završnoj večeri festivala, u čast pobednika, nastupiće pozorište „Milivoje Živanović“ CZK Požarevac sa predstavom “Trag ljudskih zuba”.

Pored najuspešnijih glumaca, žiri će birati i najbolju predstavu Festivala koja će biti revijalno odigrana na festivalu “Milivojev štap i šešir”- susretima varoških pozorišta Srbije koji se svake godine održavaju u Požarevcu u drugoj polovini februara.

smotra_2

Podeli sa drugima: Facebook Twitter