Почетак » Актуелно » О Граду
 

Најављена Смотра драмских аматера „Живка Матић“

На конференцији за медије у Центру за културу Пожаревац најављено је да ће од 25. до 30. новембра бити одржана девета Смотра драмских аматера Подунавља и Поморавља „Живка Матић” посвећена познатој глумици пореклом из овога краја која се афирмисала, пре свега, у телевизијским емисијама. У званичној конкуренцији наћи ће се представе које изводе аматерска позоришта из Малог Црнића, Божевца, Крњева, Старог Села и Петровца на Млави.

smotra_1

-Град Пожаревац може бити поносан јер има три глумачка фестивала а овај обухвата два округа и омогућио мањим срединама које не поседују овакве установе да се представе и прикажу Пожаревљанима. Град подржава овај фестивал, јер што више фестивала значи и бољу туристичку понуду и бољи културни садржај за сам град, истакао је Дејан Крстић члан Градског већа задужен за невладине организације културу и информисање.

Председник Управног одбора и пожаревачки глумац Слободан Боба Степић најавио је да ће публика у оквиру овогодишње Смотре гледати интересантне представе као и то да ће сваки посетилац добити поклон књигу.

Смотру драмских аматера Поморавља и Подунавља “Живка Матић” отвориће представа  “Лажа и паралажа” ОАП “Бранислав Нушић” из Малог Црниће. У званичној конкуренцији наћи ће се и представе које изводе аматерска позоришта из Малог Црнића, Божевца, Крњева, Старог Села и Петровца на Млави.

На завршној вечери фестивала, у част победника, наступиће позориште “Миливоје Живановић” ЦЗК Пожаревац са представом “Траг људских зуба”.

Поред најуспешнијих глумаца, жири ће бирати и најбољу представу Фестивала која ће бити ревијално одиграна на фестивалу “Миливојев штап и шешир”- сусретима варошких позоришта Србије који се сваке године одржавају у Пожаревцу у другој половини фебруара.

smotra_2

Подели са другима: Facebook Twitter