Почетак » Актуелно » Култура » О Граду
 

Најављене 26. Глумачке свечаности Миливоје Живановић

На конференцији за медије која је одржана у пожаревачком Центру за културу најављен је програм 26. Глумачких свечаности Миливоје Живановић које ће се одржати од суботе 2. априла до недеље 10. априла.

У суботу 2.априла ће бити одиграна представа Пут великана, Миливоје Живановић Центра за културу Пожаревац која је ван конкуренције, она ће бити бесплатна али ће грађани морати да подигну карте на билетарници.

Такмичарски део креће од понедељка 4. априла представом Широка земља ЈДП, затим наступају представе Госпођица Јулија – Мадленијанум, Вуци и овце – Народно позориште, Пристанак – Атеље 212, Голманов страх од пенала – СНП и 10. априла у част награђених представа Берачи снова Звездара театра.

Цена карата је 800 динара по представи и у продаји се могу наћи од сутра.

На конференцији се медијима обратио градоначелник Града Пожаревца Саша Павловић који је истакао да му је драго што ће након паузе изазване корона вирусом представе бити пред публиком у пуном капацитету сале.

2020.године фестивал није одржан а прошле године је био ревијалан у два дела.

Селектор је прослављени редитељ Никита Миливојевић који је гарант да ћемо имати врхунске представе.

Буџет за 26. Глумачке свечаности Миливоје Живановић је 6.845.000 динара.

У оквиру пратећег програма публика ће бити у прилици да погледа и изложбе, као и да присуствује промоцији монографије, театролошких студија. Најављена је и представа за децу у извођењу Драмског студија Центра за културу Пожаревац.