Početak » Aktuelno » Kultura » O Gradu
 

Najavljene 26. Glumačke svečanosti Milivoje Živanović

Na konferenciji za medije koja je održana u požarevačkom Centru za kulturu najavljen je program 26. Glumačkih svečanosti Milivoje Živanović koje će se održati od subote 2. aprila do nedelje 10. aprila.

U subotu 2.aprila će biti odigrana predstava Put velikana, Milivoje Živanović Centra za kulturu Požarevac koja je van konkurencije, ona će biti besplatna ali će građani morati da podignu karte na biletarnici.

Takmičarski deo kreće od ponedeljka 4. aprila predstavom Široka zemlja JDP, zatim nastupaju predstave Gospođica Julija – Madlenijanum, Vuci i ovce – Narodno pozorište, Pristanak – Atelje 212, Golmanov strah od penala – SNP i 10. aprila u čast nagrađenih predstava Berači snova Zvezdara teatra.

Cena karata je 800 dinara po predstavi i u prodaji se mogu naći od sutra.

Na konferenciji se medijima obratio gradonačelnik Grada Požarevca Saša Pavlović koji je istakao da mu je drago što će nakon pauze izazvane korona virusom predstave biti pred publikom u punom kapacitetu sale.

2020.godine festival nije održan a prošle godine je bio revijalan u dva dela.

Selektor je proslavljeni reditelj Nikita Milivojević koji je garant da ćemo imati vrhunske predstave.

Budžet za 26. Glumačke svečanosti Milivoje Živanović je 6.845.000 dinara.

U okviru pratećeg programa publika će biti u prilici da pogleda i izložbe, kao i da prisustvuje promociji monografije, teatroloških studija. Najavljena je i predstava za decu u izvođenju Dramskog studija Centra za kulturu Požarevac.