Почетак » Актуелно
 

Најављено отварање Канцеларије за дијаспору у Пожаревцу

Представници културно-спортског удружења „Бамби“ и удружења „Пруговаца“ из Беча посетили су данас Пожаревац.

Пријем за наше људе који раде у иностранству су уприличили градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић и председник Скупштине града Пожаревца Бојан Илић.

Бане Спасовић

Присутне је испред локалне самоуправе поздравио градоначелник Бане Спасовић који се захвалио Удружењу Бамби из Беча на гостопримству од пре неколико недеља када је делегација града боравила у престоници Аустрије затим је рекао да се интензивно ради на запошљавању што већег броја суграђана и стварању што боље климе за нове инвестиције. Инвеститори су и људи са наших простора који и живе и раде у иностранству, а потребно је да се створе услови како би улагали овде. Он је најавио и отварање канцеларије за дијаспору у Пожаревцу. Канцеларија би пружала услуге људима из иностранства који треба да обаве неке одређене административне послове. На овај начин би се суграђанима који живе у иностранству, а дођу овде на одмор, помогло да све послове везане за администрацију заврше у кратком року, јер би им канцеларија пружала директне информације и усмеравала како да остваре одређена права.

Саша Станковић

Према речима Саше Станковића, председника удружења „Бамби“, канцеларија која ће бити отворена представља решење за комуникацијске проблеме, јер људи који живе тамо и овде представљају један народ који само има потребу за бољом комуникацијом. Станковић је још истакао да велика снага лежи у људима, који су овде и који су тамо. Једино што људи који су тамо траже мало бољу комуникацију да би се боље разумели и да буду једнако дочекани као комшије, пријатељи и рођаци.

Подели са другима: Facebook Twitter