Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Najmlađim Požarevljanima “Nivea“ darovala igralište

Atraktivno dečije igralište, koje je gradu Požaravcu donirala kompanija “Nivea”, ispunjava najviše evropske standarde o bezbednosti dečjih igrališta, odnosno izbora sprava i sigurnosne podloge na terenu novog „zabavišta“ za najmljađe žitelje grada pod Čačalicom.

Otvaranje novog „zabavišta“ za mališane

Otvaranje novog „zabavišta“ za mališane

Građani iz svih delova Srbije preko aplikacije na facebook stranici “Gde nam rastu deca” imaju priliku da glasanjem utiču na odabir grada kome će kompanija “Nivea” donirati igralište.Na inicijativu Požarevljanke Sanje Lisac koja je pokrenula ovu akciju u našem gradu i zahvaljujući glasovima građana, posle otvaranja igrališta u Kragujevcu, Subotici, Užicu, Leskovcu, Nišu, Šapcu, Zrenjaninu, Valjevu, Vranju, Pirotu, Mladenovcu i Kraljevu, “Niveino” igralište otvoreno je i u Požarevcu.

-Veliko je zadovoljstvo biti danas u Požarevcu i videti ovoliko radosne dece.Ovo je pobeda građana koji su stvorili stranicu i pokret “Gde nam rastu deca”, a mi smo ih podržali i pomogli da njihov glas čuju kako oni sami, tako i mediji.I to ćemo činiti i dalje. Na nama je da u budućnosti, u saradnji sa nadležnim gradskim ustanovama, pružimo mogućnost da se napravi, renovira i opremi što više igrališta gde god postoji potreba”, istakla je Daniela Gvozdenić, mareking menadžer.

Otvaranje novog „zabavišta“ za mališane

Otvaranje novog „zabavišta“ za mališane

Prepoznajući važnost akcije koju je pokrenula “Nivea” i građani Požarevca, lokalna vlast je obezbedila pripremu terena za izgradnju igrališta.Ovom prilikom čelni ljudi grada Požarevca, gradonačelnik Miomir Ilić i predsednik Skupštine Bane Spasović, zahvalili su se kompaniji “Nivea” na donaciji, kao i građanima Požarevca na čelu sa Sanjom Lisac, koji su se svojim glasovima izborili da Požarevac dobije igralište.

-Ovo je domaći zadatak za gradsku vlast da i dalje nastavi sa gradnjom novih igrališta jer toliko je puno dece i potrebno je bar još dva ovakva”, istakla je Sanja Lisac prilikom predaje poklona kompaniji “Nivea” koji su pripremili požarevački mališani u znak zahvalnosti. Pored donacije kompanije “Nivea” u iznosu od 35 hiljada evra, grad je učestvovao sa oko 800 hiljada dinara, a donacije su dala i sledeća preduzeća: PZP “Požarevac”, “Branko Moravac”, PD RIO, JKP “Parking servis”i “Gorionik”.

 

Podeli sa drugima: Facebook Twitter