Почетак » Актуелно » О Граду
 

Најмлађим Пожаревљанима ”Нивеа” даровала игралиште

Атрактивно дечије игралиште, које је граду Пожаравцу донирала компанија “Нивеа”, испуњава највише европске стандарде о безбедности дечјих игралишта, односно избора справа и сигурносне подлоге на терену новог „забавишта“ за најмљађе житеље града под Чачалицом.

Отварање новог „забавишта“ за малишане

Отварање новог „забавишта“ за малишане

Грађани из свих делова Србије преко апликације на фацебоок страници “Где нам расту деца” имају прилику да гласањем утичу на одабир града коме ће компанија “Нивеа” донирати игралиште.На иницијативу Пожаревљанке Сање Лисац која је покренула ову акцију у нашем граду и захваљујући гласовима грађана, после отварања игралишта у Крагујевцу, Суботици, Ужицу, Лесковцу, Нишу, Шапцу, Зрењанину, Ваљеву, Врању, Пироту, Младеновцу и Краљеву, “Нивеино” игралиште отворено је и у Пожаревцу.

-Велико је задовољство бити данас у Пожаревцу и видети оволико радосне деце.Ово је победа грађана који су створили страницу и покрет “Где нам расту деца”, а ми смо их подржали и помогли да њихов глас чују како они сами, тако и медији.И то ћемо чинити и даље. На нама је да у будућности, у сарадњи са надлежним градским установама, пружимо могућност да се направи, реновира и опреми што више игралишта где год постоји потреба”, истакла је Даниела Гвозденић, марекинг менаџер.

Отварање новог „забавишта“ за малишане

Отварање новог „забавишта“ за малишане

Препознајући важност акције коју је покренула “Нивеа” и грађани Пожаревца, локална власт је обезбедила припрему терена за изградњу игралишта.Овом приликом челни људи града Пожаревца, градоначелник Миомир Илић и председник Скупштине Бане Спасовић, захвалили су се компанији “Нивеа” на донацији, као и грађанима Пожаревца на челу са Сањом Лисац, који су се својим гласовима изборили да Пожаревац добије игралиште.

-Ово је домаћи задатак за градску власт да и даље настави са градњом нових игралишта јер толико је пуно деце и потребно је бар још два оваква”, истакла је Сања Лисац приликом предаје поклона компанији “Нивеа” који су припремили пожаревачки малишани у знак захвалности. Поред донације компаније “Нивеа” у износу од 35 хиљада евра, град је учествовао са око 800 хиљада динара, а донације су дала и следећа предузећа: ПЗП “Пожаревац”, “Бранко Моравац”, ПД РИО, ЈКП “Паркинг сервис”и “Горионик”.

 

Подели са другима: Facebook Twitter