Почетак » Актуелно » О Граду
 

Намирнице на пијацама беспрекорне

На 77. седници Градског већа одлучивано је о педесетак тачака дневног реда од којих издвајамо следеће.

Чланови већа усвојили су тромесечни извештај Ветеринарско специјалистичког института Пожаревац према коме је исправност намирница животињског порекла на пијацама у Пожаревцу и Костолцу стопроцентна.

Усвојен је годишњи и тромесечни извештај Комисије за социјална питања. Укупан износ на име једнократних помоћи износи нешто преко 6,2 милиона динара, у шта се убраја и радно ангажовање лица која су имала социјалну потребу, као и исплаћени трошкови на име трошкова вантелесне оплодње.

Одобрена је пренамена средстава Спортском центру у Пожаревцу за хидранте, с обзиром да та инвестиција није била започета, а пренамена смо је извршена како би се читав мокри чвор довео у задовољавајуће стање. Укупан износ средстава за ову инвестицију износи безмало 1,9 милиона динара.

Усвојен је шестомесечни извештај, и прослеђен Вишем тужилаштву у Пожаревцу, с обзиром да су средства која су прикупљена из кривичних дела, за која постоји нагодба са починиоцима тих лакших кривичних дела, тако да они врше уплате на наменски рачун града Пожаревца одакле се наменски троше за хуманитарне, здравствене и друге социјалне намене. Укупан износ који је био уплаћен у 2011. години је више од 4,4 милиона динара а безмало 2 милиона издвојено је пре за једног ученика који је болестан од карцинома као и за подршку општој акцији „Битка за бебе“ у којој је обезбеђен новац за инкубатор за болницу и медицинске уређаје потребне Дому здравља. Преостали износ средстава од 350.000 је одређен за вишедневну екскурзију штићеника Центра за децу ометену у развоју у Атомској бањи.

Одобрена је и симболична сума по захтеву Параолимписког комитета за учешће спортиста са инвалидитетом на параолимпијским играма у Лондону како би допринели лицима са посебним потребама олакшану интеграцију у заједницу.

Што се тиче захтева Центра за социјални рад да од средстава прикупљених из поменутих нагодби ,чланови Већа су одобрили средства за куповину специјалне опреме за возило, које је набављено прошле године, а намењено је деци са посебним потребама.

Аграрни фонд је поднео захтев и добио сагласност за субвенцију намењену набавци лекова за пчеле и прегледе па смо за шта је одобрено 300.000 динара.

Подели са другима: Facebook Twitter