Početak » Aktuelno
 

Nastavak akcije dodele auto-sedišta za bebe

Od početka ove akcije u Požarevcu krajem 2016. godine do sada je podeljeno preko 400 auto-sedišta, vrednosti 1,74 miliona dinara.

Danas je podeljeno ukupno 74 sedišta za najmlađe žitelje sa teritorije Grada Požarevca.

Za ovu godinu je obezbeđeno 3 miliona dinara za dodatnih 700 auto-sedišta za bebe (toliko se prosečno rodi beba u Požarevačkoj bolnici).

Dragan Stanojević

Predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja Dragan Stanojević, podsetio je na razloge pokretanja ove akcije. Savet je na osnovu raznih istraživanja zaključio da na teritoriji grada Požarevca i Braničevskog okruga, čak 70 odsto najmlađih učestvuje u saobraćaju na nebezbedan način. Kako bi se to promenilo, u saradnji sa lokalnom samoupravom pokrenuta je akcija da se svakoj, novorođenoj bebi u 2017. godini pokloni auto-sedište.

Grad Požarevac će i u 2018. godini obezbediti auto-sedišta za novorođene bebe, ali će i na druge načine pomagati porodicama.

Bane Spasović

„Za nabavku auto sedišta opredeljeno je tri miliona dinara, a rebalansom ćemo opredeliti još sredstava za ovu i narednu godinu“, obećao je gradonačelnik Bane Spasović.

Roditeljima, pre današnje podele autosedišta, naglašeno je da je najbitnije da se ono postavi na odgovarajući način po propisanom uputstvu.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter