Почетак » Актуелно
 

Наставак акције доделе ауто-седишта за бебе

Од почетка ове акције у Пожаревцу крајем 2016. године до сада је подељено преко 400 ауто-седишта, вредности 1,74 милиона динара.

Данас је подељено укупно 74 седишта за најмлађе житеље са територије Града Пожаревца.

За ову годину је обезбеђено 3 милиона динара за додатних 700 ауто-седишта за бебе (толико се просечно роди беба у Пожаревачкој болници).

Драган Станојевић

Председник Савета за безбедност саобраћаја Драган Станојевић, подсетио је на разлоге покретања ове акције. Савет је на основу разних истраживања закључио да на територији града Пожаревца и Браничевског округа, чак 70 одсто најмлађих учествује у саобраћају на небезбедан начин. Како би се то променило, у сарадњи са локалном самоуправом покренута је акција да се свакој, новорођеној беби у 2017. години поклони ауто-седиште.

Град Пожаревац ће и у 2018. години обезбедити ауто-седишта за новорођене бебе, али ће и на друге начине помагати породицама.

Бане Спасовић

„За набавку ауто седишта опредељено је три милиона динара, а ребалансом ћемо определити још средстава за ову и наредну годину“, обећао је градоначелник Бане Спасовић.

Родитељима, пре данашње поделе аутоседишта, наглашено је да је најбитније да се оно постави на одговарајући начин по прописаном упутству.

Подели са другима: Facebook Twitter