Početak » Aktuelno
 

Nastavljena podela auto sedišta za bebe

U požarevačkom Centru za kulturu nastavljena je dodela auto sedišta za bebe sa teritorije ovog grada.

Danas je poslato 140 poziva za dodelu auto sedišta.

Bane Spasović

Sedišta je uručio gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović, koji je ovom prilikom istakao da je od početka akcije podeljeno preko 1000 sedišta i da će se akcija nastaviti ubuduće. Programom bezbednosti saobraćaja za 2019. godinu su planirana sredstva u iznosu od 2.600.000 dinara za kupovinu dečijih auto sedišta.
Sredstva od novčanih kazni za učinjene saobraćajne prekršaje u visini od 70% pripadaju budžetu Republike, a u visini od 30% pripadaju budžetu jedinice lokalne samouprave na čijoj teritoriji je prekršaj učinjen, ove godine je opredeljeno oko 20 miliona dinara. Spasović je dodao da se pored auto sedišta rade i projekti o bezbednosti saobraćaaja, rehabilitacija trotoara i delova puta.

Dragan Stanojević

Dragan Stanojević, predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja, rekao je, da je statistički dokazano da se čak 70% male dece prevozi na nebezbedan način, što je dovođenje u nepriliku roditelja i dece i čitavog ukruženja. Od sada će se sedišta deliti četiri puta godišnje, biće unapred određeni meseci u kojima će se auto sedišta dodeljivati, kako bi mogli organizovati edukativna predavanja koja su za neke malo stresna i bolna, ali to vredi videti kako bi se ova auto sedišta maksimalno koristila u praksi, a ne samo da stoje u nekom delu garaže.

Nakon podele auto sedišta održano je predavanje o pravilnoj upotrebi auto sedišta u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja, a roditelji su imali priliku da pogledaju i edukativni film.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter