Почетак » Актуелно
 

Настављена подела ауто седишта за бебе

У пожаревачком Центру за културу настављена је додела ауто седишта за бебе са територије овог града.

Данас је послато 140 позива за доделу ауто седишта.

Бане Спасовић

Седишта је уручио градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић, који је овом приликом истакао да је од почетка акције подељено преко 1000 седишта и да ће се акција наставити убудуће. Програмом безбедности саобраћаја за 2019. годину су планирана средства у износу од 2.600.000 динара за куповину дечијих ауто седишта.
Средства од новчаних казни за учињене саобраћајне прекршаје у висини од 70% припадају буџету Републике, а у висини од 30% припадају буџету јединице локалне самоуправе на чијој територији је прекршај учињен, ове године је опредељено око 20 милиона динара. Спасовић је додао да се поред ауто седишта раде и пројекти о безбедности саобраћааја, рехабилитација тротоара и делова пута.

Драган Станојевић

Драган Станојевић, председник Савета за безбедност саобраћаја, рекао је, да је статистички доказано да се чак 70% мале деце превози на небезбедан начин, што је довођење у неприлику родитеља и деце и читавог укружења. Од сада ће се седишта делити четири пута годишње, биће унапред одређени месеци у којима ће се ауто седишта додељивати, како би могли организовати едукативна предавања која су за неке мало стресна и болна, али то вреди видети како би се ова ауто седишта максимално користила у пракси, а не само да стоје у неком делу гараже.

Након поделе ауто седишта одржано је предавање о правилној употреби ауто седишта у сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћаја, а родитељи су имали прилику да погледају и едукативни филм.

Подели са другима: Facebook Twitter