Почетак » Актуелно » О Граду
 

Неговање традиције залог за будућностPreserving tradition pledge for the future

Под покровитељством града Пожаревца, другог дана Ускрса одржан је, традиционални, 9. по реду, „Ускршњи етно фестивал“ у насељу Пољана крај манастира Сестрољин, највећа манифестација ове врсте у Браничевском округу.

uskrsnji_festival_01

Фестивал је отворио градоначелник Пожаревца Миомир Илић који је, том приликом, говорио о значају ове манифестације за неговање традиција нашег народа без којих је будућност неизвесна. Била су окупљена културно-уметничка друштва и етно секције и изложена стара јела припремљена на традиционалан начин. Храна која се припрема за фестивал једна је од важнијих делова туристичке понуде овог краја. На фестивалу је учествовало преко 20 етно секција а посебну атракцију су представљале живописни наступи гостију из Русије и Македоније.

uskrsnji_festival_02

У преподневном делу фестивала, 6. маја одржана је изложба традиционалне хране, туцање јајима и избор за најлепше и најјаче јаје. Најлепше офарбано јаје изложила је Иванка Станковић из Радинца, а најлепши штанд и најоригиналније традиционално српско јело припремило је Коло српских сестара из Пожаревца. Девети Ускршњи етно фестивал заједнички су организовали Центар за културу и Туристичка организација Пожаревац, Етно-секција КУД “Младост” из Пољане, Месна заједница и Црквена општина Пољана.

uskrsnji_festival_03Под покровитељством града Пожаревца, другог дана Ускрса одржан је, традиционални, 9. по реду, „Ускршњи етно фестивал“ у насељу Пољана крај манастира Сестрољин, највећа манифестација ове врсте у Браничевском округу.

uskrsnji_festival_01

Фестивал је отворио градоначелник Пожаревца Миомир Илић који је, том приликом, говорио о значају ове манифестације за неговање традиција нашег народа без којих је будућност неизвесна. Била су окупљена културно-уметничка друштва и етно секције и изложена стара јела припремљена на традиционалан начин. Храна која се припрема за фестивал једна је од важнијих делова туристичке понуде овог краја. На фестивалу је учествовало преко 20 етно секција а посебну атракцију су представљале живописни наступи гостију из Русије и Македоније.

uskrsnji_festival_02

У преподневном делу фестивала, 6. маја одржана је изложба традиционалне хране, туцање јајима и избор за најлепше и најјаче јаје. Најлепше офарбано јаје изложила је Иванка Станковић из Радинца, а најлепши штанд и најоригиналније традиционално српско јело припремило је Коло српских сестара из Пожаревца. Девети Ускршњи етно фестивал заједнички су организовали Центар за културу и Туристичка организација Пожаревац, Етно-секција КУД “Младост” из Пољане, Месна заједница и Црквена општина Пољана.

uskrsnji_festival_03

Подели са другима: Facebook Twitter