Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Nesvakidašnja radna akcija u Lučici

Masovno angažovanje meštana i mehanizacije

Meštani sela Lučice nadomak Požarevca organizovali su jednu, za današnje prilike sasvim nesvakidašnju akciju, uređujući atarski put a ovaj poduhvat odlikovali su zajedništvo i masovnost učešća meštana sa sopstvenom mehanizacijom. Deluje gotovo neverovatno da su žitelji ovoga sela uspeli da za dobrovoljan rad sakupe više od 50 traktora i 7 kamiona koje su dopremili vlasnici firmi sa ove teritorije i fizička lica. Svi zajedno rešili su da ne čekaju samo sredstva koja dobijaju od Grada Požarevca već i da organizuju neku vrstu mobe u korist čitavog sela.

lucica-1

-Svi su se odazvali i došli sa traktorima, mašinama, kamionima, ko šta ima, i bez reči se pridružili akciji. Nasuli smo šljunkom takozvani “Kovačevski put“ u dužini od 3.650 metara. Prethodno smo angažovali geometra i “izveli“ put po katastarskim merama. Dugo nismo imali slične akcije, ali posle ove, mišljenja sam da će u budućnosti biti još ovakvih dana, a nadam se i u ostalim mestima u okolini, zadovoljan je Ivan Milenković predsednik Saveta Mesne zajednice Lučica, koji je dodao da će zahvaljujući sredstvima grada i Ministarstva poljoprivrede na istom putu, biti nasuta i rizla u dužini od 2.300 metara.

lucica_2

Gradonačelnik Požarevca Bane Spasović, koji je u društvu člana Gradskog veća Dragana Kostića, bio u obilasku ovih radova nije krio oduševljenje onim što je video pa je odmah obećao da će posebno podsticati i nagrađivati ovakve napore građana koji pomažu svojoj sredini.

-Požarevac je u poslednje vreme izdvojio značajna sredstva za uređenje oko 30 kilometara atarskih puteva što nije urađeno godinama unazad. Ovakve i slične inicijative samih meštana mesnih zajednica biće i ubuduće podržane od strane Grada Požarevca jer kada vidimo da ljudi imaju želju i volju da svojim sredstvima, vremenom i radnom snagom doprinesu boljitku čitave zajednice, lokalna samouprava će im se odužiti još većim izdvajanjima podrške da bi podsticali i druge na ovakve akcije, podvukao je gradonačelnik Spasović. On je posebno istakao zadovoljstvo činjenicom da su okupljeni meštani Lučice bili različitih političkih opredeljenja te je i zbog toga pohvalio rukovodstvo Mesne zajednice što je izbegnut stranački kontekst ove izvanredne akcije.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter