Početak » Aktuelno
 

Nov rekord! Požarevljani sa 13637 zgibova trenutni rekorderi u Srbiji!

Manifestacija Karavan „Duh mladosti“ održana je u Požarevcu.

Zgib zona organizovana je u okviru karavana “Duh mladosti”, koji između ostalog, promoviše dualno obrazovanje. Na ovoj manifestaciji predstavile su se i srednje škole u Požarevcu. Cilj je promovisanje dualnog i preduzetničkog obrazovanja. Ovim projektom ojačava se privatni sektor, čijim se potrebama kreiraju novi nastavni planovi i programi u okviru obrazovnog sistema.

Pomoćnica ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja za strateško planiranje, Gabrijela Grujić rekla je da okupljeni oko novog modela obrazovanja obrazovani mladi ljudi su “ono što nas čini jakim”.

“Poljoprivredna škola nam je dala ozbiljan zadatak, šest profila, od koji je tri u dualnom modelu načina realizacije, ali imamo zadatak da još tri modernizujemo za sledeću školsku godinu, da bi naši mladi imali kvalitet kompetencije i da bi se odmah nakon formalnog obrazovanja i zaposlili”.

Na ovoj manifestaciji obratio se i gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović koji je istakao da lokalna samouprava u ovoj godini u saradnji sa vladinom Kancelarijom za upravljenje javnim ulaganjima izdvaja 3 miliona evra za investicije u objekte osnovnih i srednjih škola.

„Pored sporta i zdravog života, ovaj karavan nas podseća i na značaj obrazovanja, kao i na to da se načini na koje se prenosi znanje u školama i na fakultetima mora stalno unapređivati i usklađivati sa novim trendovima. Dualno obrazovanje kao jedna od tema o kojima ćemo govoriti tokom ovog karavana već je započeto u školama na teritoriji Grada Požarevca, uvereni da ćemo poslužiti kao budući primeri dobre prakse ovakvog obrazovnog sistema. Nadamo se da će i kostolačka Tehnička škola, kao i Poljoprivredna škola u budućnosti imati podjednako stručne kadrove ali zahvaljujući dualnom obrazovanju i daleko spremnije za rad po završetku svog obrazovanja.

Taj put sticanja znanja smo mladim Požarevljanima rešili da olakšamo i boljim uslovima za rad, te je, podsetiću vas, u infrastrukturu obazovnih ustanova na teritoriji Grada Požarevca samo ove godine izdvojeno je iz budžeta oko 100 miliona dinara, zahvaljujući saradnji sa vladinom Kancelarijom za upravljanje javnim ulaganjem 100 miliona dinara je investirano u Osnovnu školu Jovan Cvijić u Kostolcu, uložiće se još 30 miliona u školu u Zabeli i 127 miliona u kompletnu rekonstrukciju škole Dositej Obradović to je ukupno za ovu godinu oko 360 miliona dinara ili 3 miliona evra a naredne godine će iz gradskog budžeta biti duplirana sredstva.

Sa druge strane, sport, kao još jednu vrednost koju promoviše Karavan mladosti takođe pozdravljamo, svesni njegovog značaja i one latinske izreke – U zdravom telu, zdrav duh.
Tako smo pored profesionalnog sporta u Požarevcu naročitu pažnju posvetili i rekreativnom ali i školskom sportu kao bazi zdrave mladosti po kojoj želimo da kao grad budemo prepoznatljivi. U sam sport i sportske objekte smo uložili preko 105 miliona dinara a sa tim trendom nastavićemo i ubuduće.“

Najmlađi su imali priliku da se oprobaju i u basketu 3×3 kao i na kvizu znanja…

Podeli sa drugima: Facebook Twitter