Почетак » Актуелно » О Граду
 

Нова јаслена група у вртићу „Душко Радовић“

У вртићу „Душко Радовић“ у Пожаревцу отворена је нова просторија у којој ће бити смештена још једна јаслена група од 20 деце.

Урађена је пренамена једне од просторија која је била канцеларија и ту ће бити смештена деца средњег јасленог узраста 2017. и 2018. годиште. Деца која ће бити у овој јасленој групи јесу деца која нису примљена у вртић ни у првом ни у другом року.

По речима директорке ПУ Љубица Вребалов Тање Лончар, ових дана се очекује завршетак радова у вртићу „Пчелица“, где је извршена санација мокрих чворова, као и комплетна замена водоводних цеви и замена плочица. Поред овог вртића завршени су радови и у вртићу „Бубамара“ где је извршена замена топлотних цеви. Лончар је најавила да ће вртић „Пчелица“ кренути са радом у понедељак 23. септембра као што је и најављено.

Градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић је истакао да је локална самоуправа ове године уложила око 56 милиона динара за инвестиције и реконструкције у вртићима. Он је рекао да ће град наставити са овако одговорном политиком према вртићима и деци. Спасовић је још додао да град очекује да се заврши још неколико приватних вртића и да је добио информацију да се очекује почетак рада једног приватног вртића који може да прими 100 малишана и да је град спреман, уколико се створе услови, да субвенционише боравак деце у вртићима, већ током наредног ребаланса. Он је још додао да има најава да ће се отворити још један приватни вртић и да ће се на тај начин решити проблем око уписа малишана у вртиће.

У овој години је између осталог за радове на инсталацији централног грејања у објекту „Бубамара“ издвојено 11 милиона динара, затим радови на санацији и адаптацији мокрих чворова у објектима „Пчелица“ и „Полетарац“ финансирани су са 9,5 милиона динара. Завршена је јавна набавка за намештај који ће бити распоређен у два објекта у износу од 2,5 милиона динара и следи јавна набавка за дидактичка средства и играчке у износу од 2,5 милиона динара. Такође, предстоји и реализација капиталних инвестиција на санацији и адаптацији кровова у објектима „Бамби“, „Лептирић“ у Пожаревцу и „Мајски цвет“ у Костолцу од 21 милион динара.

Подели са другима: Facebook Twitter