Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Nova jaslena grupa u vrtiću „Duško Radović“

U vrtiću „Duško Radović“ u Požarevcu otvorena je nova prostorija u kojoj će biti smeštena još jedna jaslena grupa od 20 dece.

Urađena je prenamena jedne od prostorija koja je bila kancelarija i tu će biti smeštena deca srednjeg jaslenog uzrasta 2017. i 2018. godište. Deca koja će biti u ovoj jaslenoj grupi jesu deca koja nisu primljena u vrtić ni u prvom ni u drugom roku.

Po rečima direktorke PU Ljubica Vrebalov Tanje Lončar, ovih dana se očekuje završetak radova u vrtiću „Pčelica“, gde je izvršena sanacija mokrih čvorova, kao i kompletna zamena vodovodnih cevi i zamena pločica. Pored ovog vrtića završeni su radovi i u vrtiću „Bubamara“ gde je izvršena zamena toplotnih cevi. Lončar je najavila da će vrtić „Pčelica“ krenuti sa radom u ponedeljak 23. septembra kao što je i najavljeno.

Gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović je istakao da je lokalna samouprava ove godine uložila oko 56 miliona dinara za investicije i rekonstrukcije u vrtićima. On je rekao da će grad nastaviti sa ovako odgovornom politikom prema vrtićima i deci. Spasović je još dodao da grad očekuje da se završi još nekoliko privatnih vrtića i da je dobio informaciju da se očekuje početak rada jednog privatnog vrtića koji može da primi 100 mališana i da je grad spreman, ukoliko se stvore uslovi, da subvencioniše boravak dece u vrtićima, već tokom narednog rebalansa. On je još dodao da ima najava da će se otvoriti još jedan privatni vrtić i da će se na taj način rešiti problem oko upisa mališana u vrtiće.

U ovoj godini je između ostalog za radove na instalaciji centralnog grejanja u objektu „Bubamara“ izdvojeno 11 miliona dinara, zatim radovi na sanaciji i adaptaciji mokrih čvorova u objektima „Pčelica“ i „Poletarac“ finansirani su sa 9,5 miliona dinara. Završena je javna nabavka za nameštaj koji će biti raspoređen u dva objekta u iznosu od 2,5 miliona dinara i sledi javna nabavka za didaktička sredstva i igračke u iznosu od 2,5 miliona dinara. Takođe, predstoji i realizacija kapitalnih investicija na sanaciji i adaptaciji krovova u objektima „Bambi“, „Leptirić“ u Požarevcu i „Majski cvet“ u Kostolcu od 21 milion dinara.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter