Početak » Aktuelno
 

Nove aktivnosti na projektu „Unapređenje poslovne klime u Srbiji“

Sa početkom nove 2020. godine nastavljene su aktivnosti u okviru projekta „Unapređenje poslovne klime u Srbiji“, koje sprovodi Republički geodetski zavod u saradnji i uz podršku Kraljevine Švedske. Grad Požarevac je zajedno sa još 10 lokalnih samouprava izabran da učestvuje na ovom projektu, koji bi značajno trebao da poboljša vidljivost investicionih lokacija i pomogne razvoju poslovne klime u Srbiji.

Tim povodom u sedištu Republičkog geodetskog zavoda okupili su se predstavnici lokalnih samouprava koje su učesnice projekta „Unapređenje poslovne klime u Srbiji“. Radionici je prisustvovao direktor mr Borko Drašković i tom prilikom poručio da bi izabrane lokalne samouprave trebalo da postave standard u pogledu upravljanja geoprostornim podacima i investicionim lokacijama.

Predstavnicima lokalnih samouprava obratio se Jan Lundin, Ambasador Kraljevine Švedske i izrazio zadovoljstvo što Kraljevina Švedska podržava projekat Unapređenje poslovne klime u Srbiji i nadu da će se u narednom periodu podstaći investicije u Srbiji.

Pored direktora i Ambasadora prisutnima su se obratili Snežana Vojčić iz Ambasade Kraljevine Švedske i dr Danilo Furundžić profesor Arhitektonskog fakulteta u Beogradu. Oni su istakli da se nadaju da će ovaj projekat u narednom periodu biti uspešan kao i do sad.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter