Почетак » Актуелно
 

Нове активности на пројекту „Унапређење пословне климе у Србији“

Са почетком нове 2020. године настављене су активности у оквиру пројекта „Унапређење пословне климе у Србији“, које спроводи Републички геодетски завод у сарадњи и уз подршку Краљевине Шведске. Град Пожаревац је заједно са још 10 локалних самоуправа изабран да учествује на овом пројекту, који би значајно требао да побољша видљивост инвестиционих локација и помогне развоју пословне климе у Србији.

Тим поводом у седишту Републичког геодетског завода окупили су се представници локалних самоуправа које су учеснице пројекта „Унапређење пословне климе у Србији“. Радионици је присуствовао директор мр Борко Драшковић и том приликом поручио да би изабране локалне самоуправе требало да поставе стандард у погледу управљања геопросторним подацима и инвестиционим локацијама.

Представницима локалних самоуправа обратио се Јан Лундин, Амбасадор Краљевине Шведске и изразио задовољство што Краљевина Шведска подржава пројекат Унапређење пословне климе у Србији и наду да ће се у наредном периоду подстаћи инвестиције у Србији.

Поред директора и Амбасадора присутнима су се обратили Снежана Војчић из Амбасаде Краљевине Шведске и др Данило Фурунџић професор Архитектонског факултета у Београду. Они су истакли да се надају да ће овај пројекат у наредном периоду бити успешан као и до сад.

Подели са другима: Facebook Twitter