Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Novi objekti u Ergeli „Ljubičevo“

Na prostoru Ergele „Ljubičevo“ otvoreni su novi objekti radi stvaranja boljih uslova za prijem gostiju koji su u ovoj oazi zelenila i cveća, uz druženje sa najplemenitijom životinjom, sve brojniji. Izgrađeno je savremeno parkiralište na površini od 900 kvadratnih metara i letnji šank od 48 kvadrata, a prostor oko suvenirnice je popločan.

– Sve je koštalo 6,9 miliona dinara, kaže direktor javnog preduzeća „Ljubičevo“ Vladan Jankovic. Novac su obezbedili budžetski Fond za zaštitu Životne sredine i grad Požarevac. Prema rečima direktora Jankovića ove godine uloženo oko 12 miliona dinara za realizaciju projekata u Ljubičevu od cega je oko 1,5 miliona dinara sopstvenih sredstava.

Čelnik budžetskog Fonda za zaštitu Životne sredine, narodni poslanik Žarko Pivac navodi da je ove godine „Ljubičevo“ dobilo dva lipicanera i kupilo jednog. Kupljen je jedan fijaker a dva su popravljena i opremljena za vožnju posetilaca. Uređen je Vrt Kneginje Ljubice, renoviran javni toalet i nabavljena kosilica za travnjake. Pivac je istakao da ovo predstavlja volju žitelja Požarevca, lokalne samouprave i zaposlenih u „Ljubičevu“ da Ergelu vrate na, kako je rekao, „Puteve stare slave“.

Direktor Ljubičeva je naveo da se u narednoj godini planira uređenje štale,  za koju kaže da je jedna od najstarijih u Srbiji i predstavlja spomenik kulture.  Namera je da se uredi i Trofejna sala za svečane prijeme visokih zvanica ali i kao mesto gde će svi gosti moći da se uvere šta najstarija Ergela u Srbiji znači kao mesto u kome se čuvaju tradicija i nacionalni identitet.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter