Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Novo ruho Osnove škole u Kostolcu

Gradonačelnik Požarevca Bane Spasović, sa saradnicima među kojima je bio i predsednik Gradske opštine Kostolac Ivan Savić, posetio je radove u Osnovnoj školi „Jovan Cvijić“ u Kostolcu gde je u toku investicija vredna preko 3 miliona dinara koja je namenjena za zamenu stolarije. Sredstva za ovu namenu obezbeđena su iz budžeta grada Požarevca.

kostolac_1

kostolac_4

Prema planu za ovu namenu bilo je opredeljeno preko 5 miliona dinara ali je javnom nabavkom izabran ponuđač koji je dao najpovoljniju cenu tako da je ostatak para vraćen u gradski budžet. Radovi se izvode u tri faze. U prvoj fazi je zamenjeno 50 prozora na učionicama i dnevnom boravku, u drugoj biće zamenjeno još 50 prozora u upravnom delu zgrade a u trećoj fazi još 12 prozora u trpezariji.

Prilikom posete, gradonačelnik Spasović je  izrazio zadovoljstvo realizacijom ove investicije i angažovanjem direktora i rukovodstva škole u cilju završetka radova.

kostolac_2

kostolac_3

– Ove godine je za osnovne i srednje škole izdvojeno 100 miliona dinara i trudićemo se da sledeće godine ta cifra bude i veća. Akcenat ćemo staviti na uređenje sportskih terena kako bi časovi fizičke kulture mogli da se sprovode na zadovoljavajućem nivou, kazao je  Spasović i dodao da je zadovoljan dinamikom radova u većini škola ali je i apelovao da se u pojedinim obrazovnim ustanovama ubrzaju radovi. On je još napomenuo da će rezultati u realizaciji investicija biti reper za dodelu sredstava u narednoj godini.

-Kompletna investicija treba da bude gotova do kraja ovog meseca, reči su najave direktora ove obrazovne ustanove Serža Krstanovskog koji je još dodao da je u planu da se sledeće godine renovira spoljna fasada. On je još istakao  da će se zamenom stolarije ostvariti ušteda u vidu plaćanja računa za toplotnu energiju u vrednosti negde od oko 40.000 dinara. Krstanovski se ovom prilikom zahvalio lokalnoj samoupravi na razumevanju i pomći prilikom realizacije ove investicije.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter