Početak » Obaveštenja
 

Obaveštenje – JP Toplifikacija

Koristeći povoljne vremenske uslove, jer je već tri dana minimalna temperatura vazduha više od 14 stepeni, a maksimalna dnevna oko 25, vrši se priprema za intervenciju na primarnom vrelovodu koji od Sinđelićeve ulice vodi do naselja u Stiškoj ulici.

U toku januara izvršena je privremena sanacija curenja jer nisu mogli biti obezbeđeni uslovi za kvalitetno zavarivanje za kratko vreme (zbog curenja vode) pa je zavareni spoj “vlažio”.

Da bi se teren u saobraćajnici Kosančićeve ulice doveo u prvobitno stanje, potrebno je izvršiti ponovno prevarivanje zavarenog spoja. Zbog toga se koriste ovi povoljni vremenski uslovi (kada grejanje nije ni potrebno) da se izvrši trajna sanacija curenja.

Iako se cevovod drenira/prazni već dva dana, očekujemo da će se prevarivanje obaviti najkasnije do 20 časova 24. marta (a možda i danas ako stane curenje jer za samo zavarivanje ne treba više od 1 sata).

U međuvremenu, pošto se vrše duži vremenski prekidi u grejanju u gradu (od 10 do 20 časova) noćnog dogrevanja neće biti na lokacijama ograničenim ulicama Jug Bogdanova, Nemanjina (neparna strana), Partizanska (parna strana deo do Vatrogasnog doma), Stiška (neparna strana) i Lole Ribara (parna strana).

Ovaj prekid u dogrevanju neće uticati na temperature u prostorijama kupaca jer, objektivno, grejanje nije potrebno kada su prosečne dnevne temperature veće od 18 stepeni.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter