Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Obeležen Dan Centra za obuku kopnene vojske

U požarevačkoj kasarni „General Pavle Jurišić Šturm“ organizovana je svečanost povodom Dana Centra za obuku kopnene vojske. Za dobru saradnju i zalaganje, ovom prilikom pojedincima i organizacijama uručene su pohvale, zahvalnice i plamenci. Ovogodišnja svečanost je otpočela postrojavanjem jedinica i defileom pripadnika Centra. Među brojnim gostima iz opština Braničevskog upravnog okruga, bili su načelnik Okruga Alesandar Đokić i gradonačelnik Požarevca Miomir Ilić.

Dan vojske

Dan vojske

Pripadnike Vojske RS, zatim predstavnike lokalne samouprave, građane i brojne goste, pozdravio je komandant Centra, pukovnik Dragan Mesarović, koji je govorio o borbama srpske vojske u Prvom svetskom ratu, svakodnevnim savladavanjima veština i sticanjem novih znanja koji dokazuju, da su pripadnici Vojske dostojni čuvari tradicije, ali i graditelji budućnosti.

-Čast je pred osveštanim plamencima, kojima se vraća tradicija srpske vojne zastave stajati mirno i sećati se junaka sa Kolubare” rekao je, pored ostalog, Mesarović.

Pohvale za rezultate postignute u izgradnji i jačanju vojske Srbije uručene su kapetanu Jeftović Vladimiru, kao i desetarima Stoiljković Goranu, Pacić Slaviši i Milutinović Saši.

Plamenci – vojne zastave, uručene su jedinicama komande koje se nalaze na nivou bataljona a zahvalnice povodom dobre saradnje, dobili su JKP “Vodovod i kanalizacija” Požarevac, JP “Toplifikacija” Požarevac, Centar za kulturu i Crveni krst Požarevac.

Nakon svečanosti posetioci su mogli da pogledaju Taktičko-tehnički zbor, prikaz naoružanja i vojne opreme.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter