Почетак » Актуелно » О Граду
 

Обележен Дан Центра за обуку копнене војске

У пожаревачкој касарни „Генерал Павле Јуришић Штурм“ организована је свечаност поводом Дана Центра за обуку копнене војске. За добру сарадњу и залагање, овом приликом појединцима и организацијама уручене су похвале, захвалнице и пламенци. Овогодишња свечаност је отпочела постројавањем јединица и дефилеом припадника Центра. Међу бројним гостима из општина Браничевског управног округа, били су начелник Округа Алесандар Ђокић и градоначелник Пожаревца Миомир Илић.

Дан војске

Дан војске

Припаднике Војске РС, затим представнике локалне самоуправе, грађане и бројне госте, поздравио је командант Центра, пуковник Драган Месаровић, који је говорио о борбама српске војске у Првом светском рату, свакодневним савладавањима вештина и стицањем нових знања који доказују, да су припадници Војске достојни чувари традиције, али и градитељи будућности.

-Част је пред освештаним пламенцима, којима се враћа традиција српске војне заставе стајати мирно и сећати се јунака са Колубаре” рекао је, поред осталог, Месаровић.

Похвале за резултате постигнуте у изградњи и јачању војске Србије уручене су капетану Јефтовић Владимиру, као и десетарима Стоиљковић Горану, Пацић Славиши и Милутиновић Саши.

Пламенци – војне заставе, уручене су јединицама команде које се налазе на нивоу батаљона а захвалнице поводом добре сарадње, добили су ЈКП “Водовод и канализација” Пожаревац, ЈП “Топлификација” Пожаревац, Центар за културу и Црвени крст Пожаревац.

Након свечаности посетиоци су могли да погледају Тактичко-технички збор, приказ наоружања и војне опреме.

Подели са другима: Facebook Twitter