Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Obeležen Dan civilne zaštite

U svečanoj sali Gradskog zdanja u Požarevcu povodom 1. marta – Svetskog  dana  civilne zaštite, gradonačelnik Miomir Ilić, sa saradnicima, organizovao je prijem za pripadnike Sektora za vanredne situacije, istaknute kolektive i pojedince koji su iskazali posebno požrtvovanje prilikom spasavanja ljudi i i imovine u opasnim okolnostima i tokom vremenskih nepogoda.

civilna_zastita_3

Ističući značaj i ulogu civilne zaštite i potrebu uređenja ove oblasti donošenjem novog Zakona o vanrednim situacijama, Goran Đorđević, načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Požarevcu se osvrnuo na prošlogodišnje katastrofalne  poplave koje su zadesile Srbiju i  opštine Braničevskog okruga.

-Prošla godina je bila jedna od najtežih godina što se tiče vanrednih situacija, ali mi smo svoj posao dobro obavili,zaštitili smo sve važne objekte i stanovništvo. Zbog toga želim da se zahvalim svima koji su učetvovali u pružanju pomoći, rekao je Đorđević.

civilna_zastita_2

Čestitajući praznik, gradonačelnik Požarevca Miomir Ilić je naglasio da će rebalansom budžeta grada biti predviđena značajna sredstva za uspešnije  funkcionisanje civilne zaštite i nabavku potrebne opreme.

Povodom 1. marta – Svetskog dana  civilne zaštite , zahvalnice  Odeljenja  za vanredne situacije  u Požarevcu  dobili su  Saša Bogičević, poverenik Civilne zaštite i predsednik MZ Maljurevac, Snežana Milošević iz Agencije za obrazovno pedagoške usluge „ Kodeks“, Centar za obuku kopnene vojske Požarevac, Zavod za javno zdravlje, Odsek Republičke veterinarske inspekcije, Crveni krst Požarevac, Gorska služba spasavanja Srbije, Policijska uprava Požarevac i PD TE-KO Kostolac. Svetski dan civilne zaštite dobitnicima je čestitao načelnik Braničevskog upravnog okruga Aleksandar Đokić, a u ime nagrađenih zahvalio se pukovnik Duško Šljivančanin, komandant Garnizona Vojske Srbije u Požarevcu.

civilna_zastita_1

U okviru svečanosti prezentaciju o ulozi civilne zaštite u vanrednim situacijama i postignutim rezultatima, kao i obaljenim obukama održao je Branislav Milovanović iz Odseka za upravljanje rizicima i civilnom zaštitom.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter