Почетак » Актуелно » О Граду
 

Oбележен Дан цивилне заштите

У свечаној сали Градског здања у Пожаревцу поводом 1. марта – Светског  дана  цивилне заштите, градоначелник Миомир Илић, са сарадницима, организовао је пријем за припаднике Сектора за ванредне ситуације, истакнуте колективе и појединце који су исказали посебно пожртвовање приликом спасавања људи и и имовине у опасним околностима и током временских непогода.

civilna_zastita_3

Истичући значај и улогу цивилне заштите и потребу уређења ове области доношењем новог Закона о ванредним ситуацијама, Горан Ђорђевић, начелник Одељења за ванредне ситуације у Пожаревцу се осврнуо на прошлогодишње катастрофалне  поплаве које су задесиле Србију и  општине Браничевског округа.

-Прошла година је била једна од најтежих година што се тиче ванредних ситуација, али ми смо свој посао добро обавили,заштитили смо све важне објекте и становништво. Због тога желим да се захвалим свима који су учетвовали у пружању помоћи, рекао је Ђорђевић.

civilna_zastita_2

Честитајући празник, градоначелник Пожаревца Миомир Илић је нагласио да ће ребалансом буџета града бити предвиђена значајна средства за успешније  функционисање цивилне заштите и набавку потребне опреме.

Поводом 1. марта – Светског дана  цивилне заштите , захвалнице  Одељења  за ванредне ситуације  у Пожаревцу  добили су  Саша Богичевић, повереник Цивилне заштите и председник МЗ Маљуревац, Снежана Милошевић из Агенције за образовно педагошке услуге „ Кодекс“, Центар за обуку копнене војске Пожаревац, Завод за јавно здравље, Одсек Републичке ветеринарске инспекције, Црвени крст Пожаревац, Горска служба спасавања Србије, Полицијска управа Пожаревац и ПД ТЕ-КО Костолац. Светски дан цивилне заштите добитницима је честитао начелник Браничевског управног округа Александар Ђокић, а у име награђених захвалио се пуковник Душко Шљиванчанин, командант Гарнизона Војске Србије у Пожаревцу.

civilna_zastita_1

У оквиру свечаности презентацију о улози цивилне заштите у ванредним ситуацијама и постигнутим резултатима, као и обаљеним обукама одржао је Бранислав Миловановић из Одсека за управљање ризицима и цивилном заштитом.

Подели са другима: Facebook Twitter