Почетак » Актуелно
 

Обележен Дан градске општине Костолац

Свечаном академијом у Дому омладине у Костолцу обележено је 14 година од формирања градске општине Костолац.

На академији се обратио градоначелник Града Пожаревца Саша Павловић који је истакао да су Бог и природа били веома дарежљиви према овом делу Србије, како због природних лепота и плодног тла, тако и због енергије којом Костолац данас обасипа нашу државу:

Градоначелник Града Пожаревца – Саша Павловић

“Поред дарежљивости енергентима скривеним у дубинама земље, у овом крају благословени смо и са надземним лепотама. Чувени Виминацијум, као и насеља пре и после њега, говоре да је ово место било кроз историју од велике важности по многе цивилизације које су га радо насељавале.  Данас, када имамо срећу да након многих народа и држава које су биле на овом простору, ово место данас за дом има Србију, требамо осећати и велику одговорност за његов развој.  Дубоко сам убеђен да синергија руководства Града Пожаревца, Градске општине Костолац и Републике Србије пружају одличне резултате које, што је и најважније, грађани итекако примећују. Инспирисани развојем државе која, на челу са председником Александром Вучићем, свакодневно напредује, трудимо се да Костолац иде раме уз раме са срединама које у том расту предњаче. Очување и унапређење инфраструктуре као текући посао локалног руководства, краси и државни пројекат изградње новог блока Б3 у Термоелектрани Костолац.   Његово пуштање у рад ове године најавио је лично и председник Вучић, што је гарант новог раздобља како за електроенергетски систем Србије, тако и за запошљавање људи који гравитирају Костолцу.“

Серџо Крстаноски – председник Градске општине Костолац

Серџо Крстаноски председник Градске општине Костолац је овом приликом истакао да је за реализовање капиталних инвестиција у претходне четири године укупно је уложено око 669 милиона динара, не рачунајући текући буџет и текуће одржавање.

Милена Церовшек – председница Скупштине градске општине Костолац

Милена Церовшек председница Скупштине градске општине Костолац је овом приликом истакла да је  прошло 14 година од тренутка како се Костолчани, у форми градске општине, брину за свој Костолац, његов раст и развој. Захвалила се свим Костолчанима за резултате које су постигли свих ових година, а и одборницима који су на том послу били први међу једнакима. Она је још додала да има част и привилегију да и на четрнаести рођендан обавља функцију председнице Скупштине Градске општине Костолац и да је то разлог што може да посведочи о сталним напорима који одборници улажу у темеље изградње ове куће.

На свечаности додељене су повеље „Ђорђе Вајферт – Вајфертов жиг“, а овогодишњи добитници су пуковник Душко Јовић у области социо-хуманитарног рада и Гимнастички клуб СО „Партизан“ Костолац у области спорта.