Почетак » Актуелно » О Граду
 

Обележен Дан Министарства унутрашњих послова у Пожаревцу

Поводом прославе Дана министарства, Славе министарства и Дана полиције, Полицијска управа у Пожаревцу организовала је свечани пријем у пожаревачком Градском здању.

Овом приликом су новопримљени радници МУП-а потписали свечану заклетву, начелник Полицијске управе Пожаревац Александар Василијевић и градоначелник Града Пожаревца су им честитали на добијеном послу и изразили наду да ће се остварити на професионалном али и на личном плану.

Након свечаности полагања заклетве нових припадника МУП-а, уприличен је пријем за представнике државних и јавних институција Браничевског округа.

Овом приликом их је поздравио градоначелник Града Пожаревца Саша Павловић:

Градоначелник Града Пожаревца – Саша Павловић

“Уважени скупе, поштовани припадници Министарства унутрашњих послова, желим Вам добродошлицу у градско здање, у кућу свих нас. Она је слободна и сигурна и захваљујући вашем деловању, вашим даноноћним напорима да ову кућу, али и све остале куће у Пожаревцу и Србији учините безбедним. Дан Министарства унутрашњих послова и Дан полиције обележавамо у данима када је и ваша слава, Света Тројица. Дан полиције повезан је са догађајима на Чукур чесми 1862. године када је српска жандармерија, на Духове, одиграла пресудну улогу у сукобима који су тада настали. Тада се нашла уз свој народ, као и током турског бомбардовања Београда наредног дана. Све то јесте била претеча и увод у коначно ослобођење Србије и предворје њене нове државности. Од тада, па све до данас наша полиција је расла заједно са Србијом и била са њом када јој је било најтеже. Често је њен рад био без признања какво је у тим страдалним догађајима наше новије историје, заслуживала. Србија, а са њом и Град Пожаревац жели да то исправи и да сваки њихов дан обележи са максималном пажњом и поштовањем. Јуче су припадници Министарства унутрашњих послова имали једну показну вежбу у срцу града, на кружном току. Оно што ме као градоначелника радује јесте чињеница да је то био још један доказ приближавања полиције и грађанства и јачања свести да сте ви ту да штитите а не да кажњавате. Драго ми је да, управо захваљујући том догађају и њему сличним, полако пролази време у коме очеви и мајке смирују немирну децу претњом да ће по њих доћи “чика полицајац”. Барем им деца више не верују, јер чак и они знају да сте ви њихов пријатељ који је ту да им помогне да пређу улицу првог школског дана и говори о безбедности у саобраћају на неком од часова. Мислим да је управо тај приступ грађанима који полиција гради последњих година, уз њену спремност и обученост управо нешто на шта би они жандари на чукур чесми били поносни да могу данас да вас виде. Даме и господо припадници Министарства унутрашњих послова, дозволите ми да вам још једном у своје и име свих грађана честитам ваш Дан и пожелим све најбоље у каријери, али и личну и породичну срећу.”

Александар Василијевић – начелник Полицијске управе Пожаревца

Александар Василијевић начелник Полицијске управе Пожаревца се захвалио локалној самоуправи на изузетној сарадњи која ће се наставити убудуће. Василијевић је похвалио награђене припаднике МУП-а истакавши да та награда није за једногодишњи труд и рад већ за вишегодишњи допринос полицији и заједници уопште. Начелник је још истакао да је тешка година иза нас када је била угрожена безбедност здравље нације, и да су запослени у МУП-у дали свој велики допринос у борби против ковида.

Захвалницу је поред осталих организација и појединаца добио и Град Пожаревац.

Подели са другима: Facebook Twitter