Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Obeležen Dan OŠ „Sveti Sava“

Svečanom akademijom u Centru za kulturu obeležen je Dan Osnovne škole „Sveti Sava“.

Samoj akademiji je prethodila dodela nagrada za učenike i nastavnike ove škole.

Margareta Sekulović

Direktorka škole Margareta Sekulović je ovom prilikom istakla da je škola prešla dug put u svojoj istoriji od 111 godina i da je iznedrila mnogo generacija učenika. Sveti Sava je jedna moderna škola koja raspolaže savremenim učilima i ostvaruje zapažene rezultate u svom radu.

Ispred lokalne samouprave prisutne je pozdravio gradonačelnik Grada Požarevca Saša Pavlović koji je rekao da nastavni kadar i uprava svojim delovanjem čini ovu školu velikom, a đacima na najboljem primeru pokazuje da je učenje proces koji traje čitav život:

Gradonačelnik Grada Požarevca – Saša Pavlović

“Vaše dugogodišnje učestvovanje u projektu „Erazmus plus“ donelo je ovoj školi nova znanja, veštine i najmoderniju praksu u obrazovanju. Sve to, preneli ste i na ostale kolege u gradu, ali ste i svojim idejama oplemenili nastavu kod kolega iz partnerskih zemalja ovog programa. Posebno smo vam, kao grad, zahvalni za to što ste, učestvujući u ovom programu, doveli u posetu nastavnike i učenike iz mnogih zemalja, čime su Požarevac i Požarevljani stekli nove prijatelje. Dokaz da se naša Osnovna škola „Sveti Sava“ može po snazi stručnog kadra i nivoa znanja učenika meriti sa svim ostalim predstavnicima obrazovnog sistema evropskih zemalja, jeste i „Erazmus plus“, akreditacija koju ste zaslužili početkom ove godine. Ona vam garantuje učešće u ovim projektima do 2027. godine, kao i dalje podizanje ugleda škole, ali i grada i države među vašim kolegama iz Starog kontinenta.“

Na akademiji su dodeljena i priznanja zaslužnim pojedincima i organizacijama među kojima je i Grad Požarevac.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter