Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Obeležen Dan oslobođenja Kostolca

Na dan 13. oktobra, polaganjem venaca na Spomenik palim borcima za oslobođenje u Prvom i Drugom svetskom ratu u Starom Kostolcu, počelo je obeležavanje ovog datuma značajanog za grad Kostolac i istoimenu Gradsku opštinu. Ovim događajem ujedno je počeo je i zvanični program obeležavanja Dana oslobođenja Požarevca, koji će se okončati na sam dan oslobođenja, 15. oktobar.

kostolac_2

U Starom Kostolcu okupilo se gotovo kompletno rukovodstvo grada Požarevca na čelu sa gradonačelnikom Banetom Spasovićem, predsednikom Skupštine Bojanom Ilićem i njihovim saradnicima. Ispred Gradske opštine Kostolac, pored ostalih predstavnika lokalne samouprave, venac je položio predsednik Ivan Savić, koji se prisutnima i obratio.

-13. oktobar je istorijski datum za Gradsku opštinu Kostolac. Pre više od pola veka na taj dan Kostolac je u Drugom svetskom ratu oslobođen. Slava pripada palim borcima, kojima svakog 13. oktobra odajemo počast i polažemo vence. Njihovi životi su kako tada, tako i danas zalog naše slobode i života nas i naših porodica, izjavio je Savić, još jednom čestitajući građanima praznik i naveo da se ovaj datum ne sme zaboraviti jer predstavlja deo slobodarske i antifašističke tradicije“.

kostolac_1

Podeli sa drugima: Facebook Twitter