Почетак » Актуелно » О Граду
 

Обележен Дан ослобођења Костолца

На дан 13. октобра, полагањем венаца на Споменик палим борцима за ослобођење у Првом и Другом светском рату у Старом Костолцу, почело је обележавање овог датума значајаног за град Костолац и истоимену Градску општину. Овим догађајем уједно је почео је и званични програм обележавања Дана ослобођења Пожаревца, који ће се окончати на сам дан ослобођења, 15. октобар.

kostolac_2

У Старом Костолцу окупило се готово комплетно руководство града Пожаревца на челу са градоначелником Банетом Спасовићем, председником Скупштине Бојаном Илићем и њиховим сарадницима. Испред Градске општине Костолац, поред осталих представника локалне самоуправе, венац је положио председник Иван Савић, који се присутнима и обратио.

-13. октобар је историјски датум за Градску општину Костолац. Пре више од пола века на тај дан Костолац је у Другом светском рату ослобођен. Слава припада палим борцима, којима сваког 13. октобра одајемо почаст и полажемо венце. Њихови животи су како тада, тако и данас залог наше слободе и живота нас и наших породица, изјавио је Савић, још једном честитајући грађанима празник и навео да се овај датум не сме заборавити јер представља део слободарске и антифашистичке традиције“.

kostolac_1

Подели са другима: Facebook Twitter