Почетак » Актуелно » О Граду
 

Обележен Дан просветних радника

Пријемом у Свечаним салонима и пригодним културно уметничким програмом обележен је Дан просветних радника.

Овом приликом градоначелник Града Пожаревца Саша Павловић је уручио награде и признања заслужним професорима као и организацијама које су помогле школе у свом раду.

Честитајући празник градоначелник Града Пожаревца Саша Павловић је истакао да сваки помак људске врсте, свако знање и напредак био би осуђен на заборав и поновно откривање да није учења, ученика и учитеља:

Градоначелник Града Пожаревца – Саша Павловић

„Без просветног система, живели би смо у друштву које би више подсећало на боравак у племенској заједници а не у заједници људских бића. Природне и друштвене науке, кретале су се узлазном линијом због инспирације која је дата онима који су их унапређивали. Разлог томе је што у суштини сваки прави учитељ за свој највећи успех сматра онај тренутак када га ученик надмаши. Долазимо тако до закључка да без тог момента не би било ни оних великана, покретача точка напретка који се никада не сме зауставити. Зато се увек кроз историју реч учитељ изговарала са дужним поштовањем, али никада довољним, колико ви просветни радници, заправо то и заслужујете. Град Пожаревац, заједно са државом Србијом, труди се да, што је више могуће у овим временима, постави вашу професију на највиши пиједестал, тако улажући у будућност свих нас. Судбина малих земаља јесте да један део својих сјајних младих умова поклони великим земљама, али то значи само једно – да та мала земља има велике учитеље. Неки од највећих свакако су и пожаревачки просветни радници.“

Награду за животно дело је добио Драган Ћирић професор физичког васпитања у пензији. Он се овом приликом захвалио на признању и истакао да ће увек бити ту на располагању спортском савезу Града Пожаревца и Граду Пожаревцу.

У културно уметничком програму су наступили ученици Средње музичке школе.

Related Images:

Подели са другима: Facebook Twitter