Почетак » Актуелно
 

Обележен Дан школе Свети владика Николај

На простору Археолошког парка Виминацијум одржана је Свечана академија поводом Дана школе Свети владика Николај из Брадарца.

На академији су уручене захвалнице појединцима и организацијама које су заслужне за рад ове образовне установе. Међу награђенима је између осталих и Град Пожаревац.

Томица Стојановић

Директор школе Томица Стојановић се захвалио свима који помажу ову установу, која од ове године носи нови назив и самим тим, по први пут прославља Дан школе као Свети владика Николај.

Весна Недељковић

На академији се обратила испред министарства просавете Весна Недељковић помоћник министра за предшколско и основно образовање, која се захвалила на признању и похвалила је рад локалне самоуправе и образовних установа са територије Града Пожаревца.

Испред Града Пожаревца обратио се заменик градоначелника Саша Павловић који је истакао:

Саша Павловић

„Школа “Свети владика Николај” однедавно је променила своје име, али оно што је остало исто су сјајан учитељски кадар, светла историја и много деце које сте спремили за живот и његове изазове. Ова школа и њени резултати, једни су од оних који уверавају Град Пожаревац у исправност наших путева, да је улагање у школство и просвету, заправо улагање у будућност. Посебно ми је драго што ослушкујете потребе средине у којој се налазите и своје ђаке спремате и усмеравате на опцију да остану у свом месту и раде на својим имањима. Као светли пример, не само у Браничевском округу већ и у читавој Србији, помињем и поносим се ученичком задругом “Деца Стига” из ове школе.“

У културно уметничком програму су наступили малишани из ове школе.

Подели са другима: Facebook Twitter