Почетак » Актуелно
 

Обележен Дан ватрогасно спасилачких јединица

Овим поводом у пожаревачком градском здању градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић и председник Скупштине Града Пожаревца Бојан Илић са сарадницима, уприличили су пријем за припаднике Сектора за ванредне ситуације Пожаревца.

Између осталих на пријему су присуствовали начелник Сектора за ванредне ситуације Пожаревца др Горан Ђорђевић, начелник ПУ Пожаревац Срђан Лазић и начелник Браничевског округа Александар Ђокић.

Испред локалне самоуправе госте је поздравио градоначелник Пожаревца Бане Спасовић који је подсетио на датум када су у Србији оформљене ватрогасне јединице указом Милоша Обреновића 7. новембра 1834. године:

Бане Спасовић

“Ово је још један доказ величине и визије овог владара који је тако тесно везан за наш град, као и његовог темељног приступа изградњи модерне српске државе, па и у овој области. Драги пријатељи, волео бих да сам у прилици да кажем да је иза вас период у коме нисте имали пуно посла, али то, на жалост није случај. Сведоци смо, нарочито у претходним месецима, чињенице колико је ваш позив тежак и одговоран али и колико отежан захваљујући немару појединаца. Толики степен неодговорности код људи који пале биљне остатке на пољима одавно нисам видео и мишљења сам да би држава у овој области морала да увелико пооштри казнену политику. Ипак, оно што налазим као поражавајуће је да је један број суграђана замерио нашим ватрогасцима на брзини гашења ових пожара на њивама, не поштујући и не уважавајући велику жртву и тешку ситуацију у којој се налазе.“
Спасовић је овом приликом поновио још једном да ће локална самоуправа набавити једно возило за ватрогасну службу.

Горан Ђорђевић, начелник Одељења за ванредне ситуације града Пожаревца захвалио се на свечаном пријему који је организовао Град Пожаревац и рекао да је за нама просто једна тешка година.

Горан Ђорђевић

“Имали смо низ догађаја који нису били изражени у неком ранијем периоду, имали смо две велике бујичне поплаве у Петровцу и Жагубици. Сведоци смо неких појава као што је спаљивање на отвореним просторима, где смо имали и жртве. Имали смо интервенције са опасним материјама у Голупцу при превртању камиона са гасом, пожар на нафтним бушотинама, а све је то изискивало доста рада и напора ове службе, нагласио је Ђорђевић.

Подели са другима: Facebook Twitter