Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Obeležen Dan vojske SrbijeThe Day of the Army of Serbia

Dan Vojske Srbije, 23. april, obeležen je i u Centru za obuku kopnene vojske „Pavle Jurišić Šturm“ u Požarevcu. Komandant garnizona Požarevac, pukovnik Duško Šljivančanin, položio je venac kod spomenika „Sloboda“ u Požarevcu. Potom je u prisustvu velikog broja zvanica, funkcionera lokalne samouprave, predstavnika javnih ustanova, policije i Crkve, upriličena svečanost u Centru za obuku kopnene vojske „Pavle Jurišić Šturm“ povodom obeležavanja ovog veoma važnog datuma za Srbiju.

dan_vojske_01

Komandant Garnizona Požarevac, pukovnik Duško Šljivančanin je u svom obraćanju, pored ostalog, istakao sve značajne poduhvate i realizovane zadatke, kao i da su oni urađeni kvalitetno, disciplinovano i odgovorno.

-I u narednom periodu očekuju nas važni zadaci. Najvažnija je realizacija obuke za sve kategorije lica, jer je to smisao postojanja ove jedinice. Ovom prilikom zahvaljujem se svima na doprinosu koji pružate Centru za obuku kopnene vojske, posebno organima lokalnih samouprava i javnih preduzeća. Pozivam vas da zajednički, raznim manifestacijama obeležimo stogodišnjicu od početka Prvog svetskog rata i Kolubarske bitke i na taj način pokažemo i iskažemo poštovanje prema našim precima i uputimo poruku budućim pokolenjima – da je sve prolazno, ali da je večna samo Srbija i srpski vojnik. Živela Vojska Srbije! Živela Srbija!“, dodao je pukovnik Šljivančanin.

Prilikom obeležavanja Dana vojske održan je i taktičko – tehnički zbor.

dan_vojske_02

Dan vojske Srbije obeležava se 24. aprila u znak sećanja na skup srpskih starešina u Takovu 1815. godine, na kome ne Miloš Obrenović objavio početak drugog srpskog ustanka. Na kraju svečanosti nagrađeni su najzaslužniji vojnici i oficiri.

dan_vojske_03

Podeli sa drugima: Facebook Twitter