Почетак » Актуелно » О Граду
 

Обележен Дан војске СрбијеThe Day of the Army of Serbia

Дан Војске Србије, 23. април, обележен је и у Центру за обуку копнене војске „Павле Јуришић Штурм“ у Пожаревцу. Командант гарнизона Пожаревац, пуковник Душко Шљиванчанин, положио је венац код споменика „Слобода“ у Пожаревцу. Потом је у присуству великог броја званица, функционера локалне самоуправе, представника јавних установа, полиције и Цркве, уприличена свечаност у Центру за обуку копнене војске „Павле Јуришић Штурм“ поводом обележавања овог веома важног датума за Србију.

dan_vojske_01

Командант Гарнизона Пожаревац, пуковник Душко Шљиванчанин је у свом обраћању, поред осталог, истакао све значајне подухвате и реализоване задатке, као и да су они урађени квалитетно, дисциплиновано и одговорно.

-И у наредном периоду очекују нас важни задаци. Најважнија је реализација обуке за све категорије лица, јер је то смисао постојања ове јединице. Овом приликом захваљујем се свима на доприносу који пружате Центру за обуку копнене војске, посебно органима локалних самоуправа и јавних предузећа. Позивам вас да заједнички, разним манифестацијама обележимо стогодишњицу од почетка Првог светског рата и Колубарске битке и на тај начин покажемо и искажемо поштовање према нашим прецима и упутимо поруку будућим поколењима – да је све пролазно, али да је вечна само Србија и српски војник. Живела Војска Србије! Живела Србија!“, додао је пуковник Шљиванчанин.

Приликом обележавања Дана војске одржан је и тактичко – технички збор.

dan_vojske_02

Дан војске Србије обележава се 24. априла у знак сећања на скуп српских старешина у Такову 1815. године, на коме не Милош Обреновић објавио почетак другог српског устанка. На крају свечаности награђени су најзаслужнији војници и официри.

dan_vojske_03

Подели са другима: Facebook Twitter