Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Obeležen Svetski dan zaštite voda

Program obeležavanja Svetskog dana zašite voda u realizaciji Ekološkog društva „Prijatelji Čačalice“ uz podršku grada Požarevca, održan je u Maloj sali Centra za kulturu Požarevac. Na manifestaciji koja je imala promotivni slogan „Voda je cena koju nećemo moći da platimo“, prvi se prisutnima obratio gradonačelnik Požarevca, Miomir Ilić, koji je naglasio značaj svih prirodnih resursa, a posebno vode.

Sa obeležavanja Dana voda

Sa obeležavanja Dana voda

-Naši vodni resursi su ograničeni i moramo mnogo voditi računa o tome da se oni čuvaju, odnosno ne zagađuju. Ukoliko u narednom periodu ne budemo imali vodu koja je zdravstveno bezbedna, mogu se pojaviti različite bolesti, epidemije, pandemije i smrti i zato je jako važno da sprečimo zagađenje ovih vodnih resursa koje trenutno imamo, rekla je dr Ana Jovanović direktor Zavoda za javno zdravlje Požarevac.

Sa obeležavanja Dana voda

Sa obeležavanja Dana voda

Direktor Vodovoda, Saša Valjarević govorio je o merama zaštite od zagađenja voda, sa osvtom na problem, koji je pre nekoliko meseci grad imao sa vode za piće. Takođe, najavio je i projekat „Fabrika vode“, koji bi u budućnosti mogao da obezbedi dovoljnom količinom vode za piće gradove Požarevac i Kostolac.

Program pod sloganom „Voda život znači“ izveli su učenici osnovnih i srednjih požarevačkih škola, a najveću pažnju izazvao je film „Moć vode“ koji su snimili učenici trećeg razreda OŠ „Kralj Aleksandar“. Svetski dan zaštite voda obeležava se od 1992. godine.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter