Почетак » Актуелно » О Граду
 

Обележен Светски дан заштите вода

Програм обележавања Светског дана зашите вода у реализацији Еколошког друштва “Пријатељи Чачалице” уз подршку града Пожаревца, одржан је у Малој сали Центра за културу Пожаревац. На манифестацији која је имала промотивни слоган “Вода је цена коју нећемо моћи да платимо”, први се присутнима обратио градоначелник Пожаревца, Миомир Илић, који је нагласио значај свих природних ресурса, а посебно воде.

Са обележавања Дана вода

Са обележавања Дана вода

-Наши водни ресурси су ограничени и морамо много водити рачуна о томе да се они чувају, односно не загађују. Уколико у наредном периоду не будемо имали воду која је здравствено безбедна, могу се појавити различите болести, епидемије, пандемије и смрти и зато је јако важно да спречимо загађење ових водних ресурса које тренутно имамо, рекла је др Ана Јовановић директор Завода за јавно здравље Пожаревац.

Са обележавања Дана вода

Са обележавања Дана вода

Директор Водовода, Саша Ваљаревић говорио је о мерама заштите од загађења вода, са освтом на проблем, који је пре неколико месеци град имао са воде за пиће. Такође, најавио је и пројекат “Фабрика воде”, који би у будућности могао да обезбеди довољном количином воде за пиће градове Пожаревац и Костолац.

Програм под слоганом “Вода живот значи” извели су ученици основних и средњих пожаревачких школа, а највећу пажњу изазвао је филм “Моћ воде” који су снимили ученици трећег разреда ОШ “Краљ Александар”. Светски дан заштите вода обележава се од 1992. године.

Подели са другима: Facebook Twitter