Почетак » Актуелно » О Граду
 

Обележена 25. годишњица НАТО агресије

Поводом обележавања 25. годишњице НАТО агресије на тадашњу Савезну Републику Југославију, положени су венци на споменик „Слобода“, који је подигнут у част погинулим војницима и полицајцима са територије Браничевског округа.

Венце су положиле породице погинулих, предсатвници Војске Србије, Града Пожаревца, министарства унутрашњих послова, Браничевског управног округа, градске општине Костолац, борачка удружења и политичке организације.

Полагању венаца претходио је пријем у Свечаним салонима градског здања где је присутне у име градоначелника поздравио заменик градоначелника Предраг Мијатовић који је истакао да време можда чини да ране зарастају, али ожиљци у овом случају остају као подсетници због прераног одласка наших јунака:

Заменик градоначелника – Предраг Мијатовић

“Они су себе сврстали у патриоте одговоривши на позив за одбрану земље. Тиме што су за њу погинули, сврстали су се и у бесмртне јунаке које ће отаџбина вечно памтити. Иако победници пишу историјске уџбенике, правда и право их често исправљају. Не сумњам да ће то бити случај и када говоримо о Нато агресији на нашу земљу.“

У културно уметничком програму наступао је Градски женски хор Барили.