Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Obeležena gradska slava Požarevca Sveta Trojica

Povodom gradske slave Požarevca Svete Trojice, ulicama je u nedelju 3. juna prošla tradicionalna litija a u Sabornoj crkvi u Požarevcu izvršen je obred sečenja slavskog kolača. Kolačar je ove godine bio Branislav Živulović sekretar Crvenog krsta u Požarevcu.

U subotu uveče je u održana Svečana akademija povodom gradske slave na kojoj je gradska uprava dodelila priznanja pojedincima i organizacijama. Predsednik skupštine grada Miomir Ilić čestitao je građanima slavu. On je rekao da proslavom Svete Trojice se još jednom izražava pobožnost, odanost svetosavlju i tradiciji.

– Ponosni smo saznanjem da praznične slavoluke nismo okitili rečima već realnim rezultatima između dve gradske slave, kazao je on.

Povodom nagrada koje dodeljuje gradska uprava, rekao je da „nas slava zavetuje da sve svoje sposobnosti usmerimo na izgradnju boljih uslova i motivaciju građana na veće stvaralaštvo i rad“. Na akademiji se prigodnim rečima obratio i episkop Braničevske eparhije, Ignjatije Midić.

Ove godine povelju grada i novčanu nagradu u neto iznosu od po 57.930 dinara dobili su direktor Agencije Kodeks Snežana Milošević, Ćirim Plojović iz Vodovoda i kanalizacije, kao i dr Bojan Savić. Povelje grada dodeljene su i Vinariji Živković iz Kličevca i preduzeću Voćni biseri koje se bavi proizvodnjom prirodnih rakija.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter