Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Obeležena slava Sektora za vanredne situacije

U Svečanim salonima Gradskog zdanja obeležena je slava Presveta Bogorodica Nesagoriva Kupina, zaštitnica vatrogasaca.

Na prijemu su pored pripadnika Sektora za vanredne situacije prisustvovali predsednik Skupštine grada Požarevca Predrag Mijatović, predstavnici vojske, policije i opština Braničevskog okruga.

Major Stojan Makić – v.d. načelnika Sektora za vanredne situacije Požarevac

Prisutne je pozdravio major Stojan Makić v.d. načelnika Sektora za vanredne situacije Požarevac. On je istakao da je ova slava izabrana zato što je Presveta Bogorodica Nesagoriva Kupina zaštitnica vatrogasaca i spasilaca. On se zahvalio svim lokalnim samoupravama i službama sa kojima sarađuju u cilju očuvanja života i iomovine građana.

Predsednik Skupštine grada Požarevca Predrag Mijatović je istakao da Grad Požarevac, u ime svojih građana, danas ima priliku ovim prijemom da se jednim malim delom zahvali današnjim slavljenicima:

Predsednik Skupštine grada Požarevca – Predrag Mijatović

“Navikli smo da ih viđamo i pominjemo samo kada nam je svima potrebna pomoć i kada su velike nevolje. Vaša hrabrost i posvećenost poslu, koja često napravi razliku između nečijeg života i smrti, zaslužuje da bude pominjana stalno, a ne samo nakon nesreća. Kao nešto najvrednije što ste spašavali iz vatrene stihije ili drugih nevolja jeste svakako ljudski život. Ipak, ne trebamo zanemariti i to da ste brzim reakcijama često spašavali i imovinu naših građana, onu koju su oni u velikom broju slučajeva sticali celog života. Pored toga što danas, na dan svoje slave, običaji nalažu da se opustite i uživate sa svojim gostima, znam da neki od vas to neće moći. U vašem poslu nema vikenda, državnih ili verskih praznika, jer i ono protiv čega se borite ne zna za odmor i predah. Trenutak nepažnje, ili sticaj nesrećnih okolnosti, može dovesti svakog od nas da pozovemo 193 i zamolimo za pomoć. To činimo uplašeni, ali sigurni da nam u pomoć priskaču obučeni profesionalci koji će učiniti sve što je moguće da sačuvaju živote naših porodica i našu imovinu. Grad Požarevac, imajući to u vidu, već je pomagao vaš Sektor u opremi i vozilima, a to ćemo činiti i ubuduće. Time želimo da vašu efikasnost još više povećamo, jer je vaša hrabrost i posvećenost ovom poslu već na maksimumu.“

Kako smo čuli na ovom prijemu čitava naredna nedelja je posvećena obeležavanju dana Sektora za vanredne situacije gde će predstaviti svoju opremu i izvešće pokazne vežbe.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter